ASKER OCAĞININ KÜLÜNÜ ALMALI

ASKER OCAĞININ KÜLÜNÜ ALMALI
Ya içindekileri temizlemeli veya İslâmın yayılış ve yükselişindeki gösterdiği aynı başarıyı sonunda da gösterip,kirletilen kirlerini temizleyip,beraet ettirmelidir.
*Pkk;kaderin orduya ödettirdiği bir bedel ve bir keffaretüz zünubtur.
Bin yıllık islama olan hizmetinde sekteye uğraması,onu sükuta ve sukuta sevketti.
Beşer zulmeder,kader adalet eder.
Beşerin zulmü,kaderin adaletinin tecellisi için,zulme kapı açtı.
Hadis-i Kudsi de;”Zalim Allahın kılıncıdır.Onunla intikam alır ve sonra dönülür ondan intikam alınır.”
Okyanusları aşan ordu,50 yıldır gölde bocalamaktadır.
*Peygamber ocağı küllendi,silkelenmesi gerekir.
O ateşi peygamber yaktıysa –ki öyledir- o ateş sönmez ve söndürülmez.İnşaallah yanmaya devam edecektir.
*Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ silivriden çıktığında ilk öz eleştirisini şöyle yaptı:” BİZİM DE YANLIŞLARIMIZ OLDU: Özeleştiri yapmamız lazım. Cenazelere gidilir, namaz kılınmaz. Orada, kenarda öyle durulur. Yazılı olmayan bir kural var sanki. Bizim de yanlışlarımız oldu. Orduevlerine, askeri tesislerde yapılan düğünlere, davetlere başörtülü ve sakallıların alınmaması konusu. Her ordunun kuralları var. Mesela Amerikan ordusunun tesislerine blue jeanle giremezsiniz. Yemin törenlerine alınmama konusuna cevap veremem. Hatadır. Kabul ediyorum bunu. Ertesi gün o çocuk şehit olunca, aynı hanımefendinin elini öpüyorsunuz”
İşte bu ordu:” Tarihçi Yılmaz Öztuna 14 ciltlik BÜYÜK TÜRKİYE TARİHİ‘nde diyor ki: “14. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar, Fransa, dünyada 13 yıl lider devlet olarak yaşadı. İngiltere 128 yıl lider devlet oldu. Osmanlı İmparatorluğu ise aynı devreler arasında tam 322 yıl dünyanın lider devleti olarak selamlandı. Vatanımızın yüzölçümü 1595 yılında 23 milyon 334 bin 600 km2 idi.”
Ordu kaybettiği veya içindeki bir kısmın kaybettirdiği itibarını,tarihi misyonunu üstlenerek,özellikle siyasete girmeden,millet hedef alınmadan,millete ve devlete hizmet makamında devam etmelidir.
İçi doldurulmayan rejimi koruma değil,içi dolu olan milleti desteklemeli,onun arkasında olmalıdır.
Millet kendisine yapılanı unutmaz ve unutturmaz.
MEHMET ÖZÇELİK
08-03-2014

Loading

No ResponsesOcak 1st, 2015