AŞILAMAYAN DUVAR

AŞILAMAYAN DUVAR

Her gece yatmadan önce sünnete uyarak hazırlık yapar,öylece yatardı.

Abdestini alır,sağ tarafına yönelerek kıbleye dönük olarak yatmayı kendisine adet ve ibadet edinmişti.

Her türlü insi ve cini varlıkların kötülüklerinden korunmak üzere Muavvizeteyn yani kendileriyle Allah’a sığınılan iki dua olan Felak ve Nas surelerini okur,gece korkmamak,korkudan emin olmak amacıyla Kureyş suresini okur,her türlü maddi ve manevi korunmak amacıyla Âyet-el Kürsiyi okur,bir Kur’an hatmetmek amacıyla Kur’anın üçte birine tekabül eden üç İhlas ve bir Fatihayı okuyarak bir hatim sevabını alır,Peygamber Efendimizin şefaatına mahzar olmak için on kere salavat getirirdi.

Özellikle Âyet-el Kürsi hayatının her safhasında önemli bir yer tutardı.Yolculuğa çıkacağı zaman,bir hastalığa yakalandığında,her hangi bir imtihanda başarısını pekiştirip garantiye almak amacıyla yedi Âyet-el Kürsiyi okur ve bunun faydalarını da hayatının her döneminde tecrübeyle müşahede ederdi.

Gücü ölçüsünde az da olsa gece namazını kılmaya çalışırdı.

-Bilal ve Ebu Ümame radıyallahu anhumadan:

(Allah rasulu sallallahu aleyhi ve selem buyurdu:

“Gece namazı kılmalısınız.Çünki bu,sizden önceki Salihlerin adetidir.Zira gece namazı kişiyi Allah’a yaklaştırır,günahlardan alıkor,kötülüklere kefaret olur ve bedenden hastalıkları giderir.”

İnanırdıki duanın tesiri azimdir.İmanı gibi bilirdiki açılmayan bir çok kapılar dua ile açılırdı.Hele hele bu dua müstecab bir dua ve sünnette geldiği üzere meşhur olmuş dualardan ise…

Adeti üzere bir gün gene dualarını okuyarak yatmıştı.O gece hırsızın birisi eve girmek üzere planlar yapmış,duvardan atlayarak içeriye girmeyi düşünmüştü.Hatta işini daha da kolaylaştıran bir durumla karşılaşan hırsız,duvarlardan birinde geçilebilecek kadar oluşmuş olan delikten geçecek ve içeriye girecekti.

Herkes uykuya dalmış,tasarlandığı üzere içeriye girmek üzere hırsız duvardaki açılmış olan deliğin önüne gelmişti.İçeri girmeye gayret etti ancak önünde görünmez bir sed varmış gibi bir türlü o delikten içeriye giremedi.Oysa görünürde girmesini engelleyecek bir sebeb yoktu.

Saatlerce düşündü,geçmeye çalıştı ancak bir türlü netice alamadı.Bunun basit bir şey olmadığını anlayan hırsız oradan ayrıldı.Bu sefer sabah olmasını sabırsızlıkla bekleyen hırsız,ertesi günü ev sahibinin kapısını çaldı.Dünkü başından geçen olayı anlatıp özür dileyerek bu sırrın çözülmesi için ev sahibinden yardım diledi.

Duvardaki bir delik olduğu halde neden duvarı aşamamış ve o delikten geçememişti.

Ev sahibi kendisinin her gece Âyet-el Kürsi’yi okuduğunu ve üfürerek Allah’dan korunmayı dilediğini söyledi.Ancak kendiside duvarda gerçekte bir deliğin bulunmadığını fakat bu deliğin ne almama geldiğini de bilemediğini söyledi.

Bilen birisine Âyet-el Kürsi’yi okudu.Doğru okuyup okumadığını öğrenmek istedi.Onu dinleyen kişi bir yerde yanlış okuduğunu tesbit etmişti.

Demekki gerçekte duvarda bir delik bulunmamasına rağmen hırsıza delik görünmesi o surenin eksik olarak okunmasından kaynaklanmıştı.

Her duvarı aşan Âyet-el Kürsi,kendisi aşılmazlığını bir defa daha göstermişti.

Mehmet ÖZÇELİK

25-03-2004

Loading

No ResponsesOcak 2nd, 2015