DARBELERİN ÇOCUĞUYUM

DARBELERİN ÇOCUĞUYUM
Darbelerin çocuğuyum.Gerçi ben de doğduğumda kış imiş,hava soğukmuş.
Ömrüm darbeler içinde geçti.Darbelerle büyüdüm.
Askeriyenin içerisinde az bir azınlık da olsa,Allah cunta ekibinin soyunu kurutsun.50 yıldır psikolojik savaşı sürdürerek bu milletle,kendi milletiyle savaşmış.
Baba evladını orduya salmış,evlat babasına darbe yapmaya zorlanmış!
30 yıldır pkk illetinin bitmemesi,biraz da bitirilmemesinden,yeterli şartlar, stratejikler,düşmanın anlayacağı dilden ve tarzdan anlamamaktan kaynaklanmaktadır.
Kısaca askerin askerlikle yeteri kadar uğraşmamasından kaynaklanıyor.
*Kanuni Belgrat-ın fethinden dönerken yolda padişahın atının üzengisi kırılır.Orduda mahir bir yeniçerinin bulunduğu söylenerek ona ustaca yaptırılır.
Buna vakıf olan sultan üzülür ve yeniçeriyi huzuruna çağırarak bir kese altın verip şu uyarıda bulunur:”Bu elinin maharetinin ve zahmetinin karşılığıdır.Amma ki,askerin başka işlerle uğraşması bozulmasına alamettir.Keseyi al ve git,kendine başka bir iş bul.Benim orduma esnaf giremez.”
*Askeriyede en büyük problem ve sürtüşme dönemi,örtbas etme,sulandırma zamanı eski genel kurmay başkanı İlker Başbuğ dönemidir.
Görevi devralmadan önce Yahudilerin ağlama duvarında dua ederken görüntülenmiş,lav silahını boru olarak basite alıp ört bas etmiştir.Oysa daha sonra ortaya çıkan ve ses kayıtlarında bulunan Gölcükte,Sapancada gömülü silahların askeriyeye aid olduğu ifade edilmiştir.
En çok gözaltına alınan kişiler,şaibeli simalar onun ayrılmasından sonra gerçekleştirilmiştir.
Sorgulanması gereken en önemli kişidir.
*1993 yılında Hakkariye komutan gönderilemiyor.Komutanlar istifa ederiz diye rest çekiyorlar.
“O, ‘Güneydoğu’ya gitmem’ diyenlerden hesap sorulacak. Emekli yapılmaları yetmez, hiçbir sosyal haktan yararlanmamalılar. Milletin kırk yılda bir Silahlı Kuvvetleri’ne işi düşecek. O zaman da sen tut, ‘ben gidemem’ de. Ordu barış için mi kurulmuş, savaş çıkınca ‘biz yokuz’ deyin. Siz, sulh zamanı kışlalarda, büyük karargâhlarda zaman geçirin. Risk yok, ölüm yok, kalım yok. Koltuklarının altında dosyalarla yıllarını geçiriyorlar. Bunlar general olunca daha çok kendilerini gizleyebilirler. Bunlar, benim bulunduğum makama kadar yükselebilirler, nasıl tesbit edeceksin ki? Cesur adamlar bugünlerde millete lâzım. Çok müşkül duruma düştük.
Doğan Güreş, ardından Pamukoğlu’na döndü:
– Seni tümgeneral yaptım!
Albay Pamukoğlu, karargâhtan ayrılmadan önce İstihkâm Daire Başkanı General Kamuran Orhon’a veda etmek istedi. Kamuran Paşa, meselenin öncesini biliyordu. Pamukoğlu’na ne olduğunu sordu. O da özetledi.
Orhon Paşa, “Genelkurmay Başkanı’nın bu son durumdan çok rahatsız olduğunu ve bir kurmay albayın ‘gitmiyorum, istifa ederim’ demesine içerlediğini” söyledi.
Bunun üzerine Pamukoğlu sordu:
– Yalnız bir şey var. Madem Hakkari ve Şırnak’a iki tuğgeneral lâzım, bu iki kişinin albaylardan seçilmesine gerek var mı? Şu anda Kara Kuvvetleri’nin 80 tane tuğgenerali yok mu? Bunlardan 20 tanesi dördüncü ve son yılına giriyor. Peki, geri kalan 60 tuğgeneralden iki kişi bu görevlere niçin seçilemiyor? 60 kişiden 2 kişi atanmazsa sonuç böyle olur.
Kamuran Orhon da cevap verdi:
– Haklısın, yalnız Komutan bu konularda da çalışmalar yaptı. Sanıyorum, bir bildiği vardır.
Bu diyaloglar, 1993-1995 yılları arasında Hakkari Dağ Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanlığı yapan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun kitabında geçiyor.”
*Oysa Kemal Kılıçdaroğlu tahrik amaçlı olarak,komutanlar alındı,zaaf oluştu, diyor.
*En büyük zaafiyet,ordudaki zaafiyettir.
*Ağustos şurasındaki yaş kararlarında bazı komutanların,cuntaya ve ergenekona katılanların atılacak olması söz konusu iken,13 şehidin verilmesi manidar ve bir mesajdır.
*Abd-nin üç katı komutanlara sahibiz.Ancak bunların hiç biri doğuda ve terörün başında değil.Ankara merkezde,masa başındalar.
Şu anda mevcuda göre altmıştan fazla üst düzey komutan vardır.
*13 şehidin verilmesi bazı hayırlar için fırsata çevrilebilir.Ordu dizayn edilmeli, hantallıktan kurtarılmalı,profesyonel orduya geçilmeli,tüketim yerinden üretime geçmeli. Orduya saykal vurulmalı,düzenlenmelidir.
*Tsk-ya iş bulunmalı.
İşi olmayan ve de 30 yıldır pkk-yı durduramayan tsk,301 olması gereken ki bu da dünya standartlarına göre fazla olmakla beraber 363 kişinin olması,işi olmayanların iş bulmasını veya bulunulmasına yol açmış oluyor.
Birde ordunun ve askerin başında olması gereken komutanların merkezde yani Ankara-da bulunmaları için çözümsüzlüğünü ayriyeten arttırmaktadır.
Ordunun daha aktif olması için başta İslâm ülkelerinin güvenliği için de istihdam edilmesi,barış ordusu yönünün genişletilerek arttırılması gerekir.
Türkiye-de anayasanın yapılması kadar önemli olan,ordunun düzenlenmesi,cuntadan ve Ergenekon uzantılarından temizlenmesidir.
Darbeci ordu değil,kucaklayıcı ordu haline getirilmelidir.
Çünkü hayatımı ordunun darbeleri kararttı.Maddi-manevi en az üç nesil yok edildi,harcandı,birbirine kırdırıldı.
29-09-2011
MEHMET ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesOcak 2nd, 2015