HASAN SABBAH VE PKK

HASAN SABBAH VE PKK
Her dönemde mutlaka Hasan Sabbah veya onun farklı versiyonlarının gündeme geldiği veya getirildiğine şahit olmaktayız.
Bu da ya o kişilerin dehalarından veya temsil ettiği kişilerin zekasızlıklarından kaynaklanmaktadır.
Üçüncü bir şık olarak da;yıllarca sinsi hesaplar içerisinde kendisini gizlemiş olarak, farklı yapıdaki kimselerin ortak bir noktada buluşmasını tetiklemiş oluyor.
Batinilik adıyla:1090’da,Hasan Sabbah’ın Alamut kalesini almakla başlar.
Her şeyi zahiri manasına göre değil de,iç,gerçek,kendilerince hakiki manasına göre yorumlamaktır.Bunun ise ucu açıktır.
Tıpkı Hurufilikte olduğu gibi,her şeyi batınına göre yora yora olmayacak mana ve yorumlara kapı açılmış olacaktır.
Her dönemde olduğu gibi eskiden beri İran İslam dünyasının çıban başı olmuş,İslam dünyasını karıştıracak kimseler İran-dan çıkmıştır.
Hasan Sabbah da bunlardan biridir.Şiiliği benimsemiştir.
Yerleştiği Alamut yani ölüm kalesinden yıllarca ölüm kusmuştur.
Büyük Selçuklu devletinin gelişiminde engel olmuştur.
Hasan Sabbah ve çevresine baktığımızda,İslam dışı bir tutum görüntüsü vermeyip,insanları uyuşturucu mübtelası yaparak bir cennete götürme ve cennette yaşatma sevdasındadır.
Ancak hiçbir zaman için İslami bir değer olarak değerlendirilmemiştir.
Hasan Sabbah neler yapmıştır;
Hasan Sabbah etrafındakilerin adeta zihnini kendi kontrolü altına almış ve onları dizginlemiştir.İçirdiği haşhaş ve uyuşturucu ile adeta onları düşünmez hale getirmiştir.
Veya Nizam-ul Mülk gibi adil insanların adaletiyle beraber,etrafında oluşan hasım kişilerin devleti yıpratmak amacıyla husumeti sonucu oluşmuştur.
Etrafına topladığı kimselere haşhaş içirerek kendisine bağlayan Hasan Sabbah kartal yuvası denilen kalesinden;birine kendini atmasını,diğerine de kendisini bıçaklamasını emreder ve tereddütsüz yerine getirirler. Ve kendisine vazgeçmesini söylemek üzere gelen elçiye daha bunlar gibi 20 bin kişinin daha bulunduğu mesajını da verir.
Bu gün Şiilerce de kahraman olarak bilinir.
33 yıllık hüküm sürdüğü sürede bir çok su-i kast yapmış,kendisinin ölümünden sonra da uzun süre devam etmiştir.Hülagu tarafından ortadan kaldırılmıştır.
*Bu günde Tarih her zamanki gibi tekerrür etmektedir.Sadece aktörler değişmiştir. Cengizler, Yavuzlar,Kanuniler,Hasan Sabbah-lar gitmiş,yerine farklı senaristler,oyun ve oyuncular,aradaki piyonlarla farklı görünüm vermeye çalışılan aynı senaryolar oynanmaktadır.
Pkk belgelerle sabittir ki,bir zerdüşlük faaliyetidir.
Hristiyanlık propağandası yapmaktan kaçınmaz.Domuz yer,namazla alay eder,inançlı insanları içinde barındırmaz.Sosyalist, marksis,ateist propağandası yapar.
1970-lerdeki türk ateist sol düşüncesinin yerini,kürt ateist sol olarak doldurmaya çalışır.
Pkk-nın en büyük gelir kaynağı ve kontrol alanı uyuşturucu iledir.
O da devlet yöneticilerine ve temsilcilerine su-i kastlar düzenler.
Vücuduna bomba bağlayarak kendisini bombayla beraber havaya uçuran fedaileri vardır.Onları uyuşturucu ile kontrol eder ve istediğini onlara yaptırır.
Pkk-da içerisinde farklı hesaplardaki insanları toplar. Bunlar;iran,Suriye, İsrail,İngiltere ve bir çok batı ülkesi,başta Ermeniler olmak üzere pkk;Türkiyenin önünü tıkamak isteyen farklı hesapların tek bir adıdır.
Küllenen Haşhaşiye ,Sabbahiye,batiniye,İsmailiye,nizamiye,Şiilik Palamut kalesinden Kandil Dağlarında ortaya çıkmıştır.
MEHMET ÖZÇELİK
03-07-2012

Loading

No ResponsesOcak 2nd, 2015