MUTLU VE KUTLU NİKÂH

MUTLU VE KUTLU NİKÂH
Değerli insan Zeynal Abidin Kıymaz Beyle 1993 yılında Burdur-da Bedelli askerde 2 aylık bir beraberliğimiz vardı.
Askerlik tarihinde görülmemiş bir uygulamaya sayesinde şahit olduk.
Askerliğimizin sonu bayrama denk geliyordu.Sağ olsunlar kendisinin Ankara ile bağlantı kurup devreye girmesiyle 15 gün önceden terhis olma imkanını sağlama çabası içerisine girdi.Bu durUmu komutanlara söyleyip,15 gün önceden terhis olacağımızı söylediğimizde,tepkileri hemen yüzlerinden belli oluyordu ve komutan şunu söylemişti;
-Siz ne diyorsunuz ya hu.Yarım saat önce bile sizi gönderemeyiz.”demişti. Kendisinin çaba ve yol göstermesiyle yüzlerce dilekçe Ankaraya göndererek, hemen hemen evli olan çoğunun bayramı çocukları ve aileleri ile geçirmelerini taleb eden dilekçeler netice vermiş ve 15 gün önceden terhis olmuştuk.
O zaman olan bizim ve bir çoklarının mutluluğumuzda,şimdi daha güzel bir mutluluğu dün yani 19-08-2009-da kendileri değerli kızlarının nikâhı ile yaşadı.
İki değerli insan olan Zeynal Abidin Kıymaz’ın kızı ile,Mevlüt Gürkan Beylerin oğullarının mutlu ve kutlu nikâhlarına bizleri de duacı olmamız amacıyla davet ettiler.
İki değerli yeğenime tekrar her iki hayatta mutluluklar dileyerek,orada söylediğim ve temenni ettiklerimi sizlerle de paylaşmak istiyorum.
-Hz.Ali’nin evlenmek için harekete geçtiğini duyan Peygamber Efendimiz devreye girerek Hz.Ali-ye şu mealde beyanda bulunuyor:
Ya Ali,Hz.Fatıma senin için,Sende onun içinsin.
Yani o olmasaydı sen olmazdın,sen olmasaydın o olmazdı.
Bu iki kardeşimizin de böylece birbirlerini tamamlayıcı olmasını temenni ederiz.
Hepimizin evinin kapısında şöyle bir levhanın olması gerekir:
Sevgi ve saygı…
Özellikle beyden eşe sevgi,eşden beye saygı.Bu ailenin devamı için bir maya oluşturmaktadır.
Allah bu nikâhı hem kendilerine hem de ailelerine mübarek eylesin. Allah’ın rızasına uygun bir hayat geçirmelerini temenni ederim.
Evlilik bu dünya hayatına münhasır kalmamalı.Ebedi hayatta da beraber olacaklarını düşünerek birbirlerine maddi ve manevi destek olmalıdırlar.
Her büyük erkeğin arkasında mutlaka bir kadın,bir eş vardır.
Efendimize ilk vahiy geldiğinde heyecana düşmüş,eşi Hz.Hatice ise kendisine;
Ya Muhammed,Allah seni mahcub etmez,yolda bırakmaz.”der,en büyük destekçisi olur.
Bu düşünce ile hem her iki kardeşim için mutlu ve kutlu bir aile içerisinde hayatlarının devamını,hem de iki değerli insan;Zeynal Abidin Kıymaz ve Mevlüt Gürkan Beylerin çocuklarının mutlulukları içerisinde,mutluluklarının artarak devamını dilerim..tebrik ederim.
“Kendileriyle huzura kavuşmanız için size kendi nefislerinizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun ayetlerindendir. Şüphesiz ki bunlarda düşünen bir kavim için ayetler vardır.”

MEHMET ÖZÇELİK
19-08-2009

Loading

No ResponsesOcak 2nd, 2015