ÇAĞIRIRIM HAAA!

ÇAĞIRIRIM HAAA!

Yer altı dünyasının,karanlık dünyanın ismidir mafya! Haklı yoldan elde edilemiyen hakların ve haksızlıkların hak edilme,kazanılmaya çalışılması için hakkın kalktığı,uygulanmadığı,uygulanmaktan aciz kaldığı yerde devreye giren bir kazanç yoludur mafya!

Hakkı mı isterim! Vermem! Ver,diyorum! Veremem!

Mafyayı çağırırım haa! Mafya ya söylerim haa! Baba-lara bir bildirirsem,vay senin haline! Yedi sülaleni silerler! Ve… iş tamam…

Hemen hemen her dönemde,her devlette çeşitli adlarla çıkan veya devreye giren mafya-cılık;hukukun eksik ve yetersizliğinden istifade etmektedirler. Boşaltılan bu boşluğu mafya gibi faaliyetlerle doldurmaya çalışmaktadırlar,işsiz olan ve kalanlar..

İş dünyasında mafya..çek-senet mafyası..arazi mafyası..para babaları..yer altı mafyası..kumarhaneler kralı..siyaset mafyası..yurt içi ve yurt dışı mafyası..mafyalar mafyası.. mafyalar hesaplaşması..kısaca,dolaplar mafyası..döndürülecek dolaplar mafyası.vs.vs.

Evelden efeler vardı..İstanbul efesi..efeler efesi..istanbul efendisi.

Toplum değişip,değerler kaybedilince incelik ve estetik yerini kabalığa terk etmektedir. İstanbul mafyası..doğu mafyası..vs.vs.

Nerde o eski mafyalar!Eskiden mafyalar elle-parmakla gösterilirdi! İki açıdan;İstanbul efesi veya efendisi. Şimdi o kadar çok ki;artık burun ucuyla,yarında göz-kaşla gösterime girecek!

Buyurun beyefendi,ne var! Şeyy..mafya olmak istiyorum da!

Başka işin yok mu ,git işine!

İşim yok ki!hem başka işler pek gelir getirmiyor da!

Ancak mafya olmanın bazı ağır şartları var. Şöyle ki;Mafya olacaklar,matbu dilekçeyi doldurup,yabancı dilden,meslekten ve de üçüncü olarak sözlüden geçirilirler. Üniversite mezunu olmak tercihimizdir. Doktora yapma mecburiyeti görev süresince uygulamalı ve rapor halinde bir dosya da sunulacaktır.

Çökmemek için,Fransız mafyasının çöküş sebeblerini bilmek şarttır. Rus mafyasının işleyiş şekilleri bilinecek. dünyadaki mafyalar ve onlarla diyalog uygulamaları,bağlantı yolları ve yönleri mafyamızın proğram çerçevelerinden bir kaçıdır. Kabul mü?

(Zaten hayatımı bir hedef tahtası haline getirdim. Hayatı anlayamadım ve anlayacağa da benzemiyorum. Bu durumda???)

Beyefendi! Sana diyorum!Tamam mı?

E-vet…

(Artık aydınlık dünyanın tünelinden karanlık yolların izbe kanalizasyonlarından geçiş başlamıştır.)

Karanlık işler..karanlık..karanlık gidişler..faili meçhul cinayetler ve sonunda da aynı akibete maruz kalarak..bitiş;defteri dürülerek bir kenara atılış..

Karanlıkdan gelib,karanlığa uğrayan yol;karanlığa gider.

Nasıl oldu?

Öldü!!!

Nasıl öldü???

??????

31-08-1998

MEHMET ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015