DİD –DEĞİŞEN İSLÂM DÜNYASI

DİD –DEĞİŞEN İSLÂM DÜNYASI
21.yüz yıl değişen ve değiştirilen islam dünyası ve islam devletlerinin gündemi ile,devrilişi ve devirişi ile gündemde kalacaktır.
Bir asır önce,Osmanlının altı asrın üstünde,24 milyon m2-lik bir alanı idareden sonra,başta İngiltere ve Fransa olmak üzere Avrupalılar tarafından yıkılarak kendilerinde devralmasıyla bu oluşum gerçekleşti.
Bir asır sonra gelinen durum ve bir asırlık göz yaşı ile zulmün batının gerçek yüzünü ortaya çıkardı,kral çıplakmış denildi.
Domino taşlarının ilki her ne kadar Tunus-la başlasa da,islâmın zeki bir evladı olup,İngilterenin siyasal bilgiler fakültesinde ders alan Mısır,göstermektedir ki,dünyaya özellikle iflas etmiş olan batıya bir derste verecektir.
Batı yüklendiği yükü taşıyamamaktadır.Değişimlere göz yumarak sessizliğini de sürdürmektedir.Bu onun sadece boş ve kof olduğunu göstermekle kalmayacak,suçunu ikiye katlattıracaklardır.Değişime katkıda bulunmadığı için.
Kölelikle başlayan insanlık,ücretli olmakla devam etmiş ve artık patronluğa doğru ve tam bir özgürlüğe doğru yol almaktadır.
Mısır-da Hüsnü Mübarek iki haftaya yakın direnişi görmemiş,otuz yıldır baskı ile yönettiği Mısır’a özgürlük ve gelişimleri görmeye,yetkilerini devretmeye söz vererek,otuz yıldır başaramadığını başarma vaadinde bulunmaktadır.
Yetkilerini devrettiği kimse ise,hem kendisinin getirdiği ve hem de kendisinden daha sert tavrı ve İsrail yanlısı olmakla bilinmektedir.
Mübarek İsrailin sigortasıdır.Ancak Mısır-ın sigortası da atmış bulunmaktadır.
Mısır en az elli yol önce alması gereken bu başarıyı alamamasında en önemli faktör,İhvan-ı Müsliminin siyasi ağırlıklı ve devlete talib olmasıyla öne çıkması idi.
İhvan bu günkü gösterdiği basireti,yarım asır öncelerinde gösterememiştir.Zira ihvan ön safta görülmemekle beraber,devlete talib olmadığını da dile getirmektedir.Bu da tüm mısırlıların meseleye sahip olmasını sağlamaktadır.
Türkiyede alttan gelen değişim,Türkiyeyi en az elli yıl Mısırdan önde kılmış ve diğer İslâm ülkelerine de emsal olmuştur.
Bu değişim dünyayı da değiştirecektir.
Şifre lozandır.Dünyanın özellikle lokomotif durumdaki Türkiyenin değişimi, elinin-kolunun bağlanması Mısır Hahambaşı Haim Naum-la başladığı gibi,bugünde değişim Mısır-la başlamaktadır.
*Kaderin tecellisidir ki,devletleri devirip kendi devletlerini kuranlar,öncesine aid olan tüm birikimleri devre dışı bırakmışlardır.Bu ise kendilerinin de yaptıklarının devre dışı bırakılmasını istemektir.Bu da hayırla yâdedilmemektir.
Türkiye-de de yeni rejimin kurulmasıyla eskiye aid tüm değerler silinmiş,yerine getirilenler de bir asırdır kavga ortamını getirmiştir.Oysa eskiye sahip çıkılarak,batının teknolojik birikimleri alınmak suretiyle,aklı ve kalbi birleştirmeliydi.Bu yapılmadı,bir asırlık bir gecikme yaşandı.
Dünya devletleri kendi milletlerine kulak vermelidir.Dünya her insana yeter.İçindekiler herkesi doyurur.
Hadiste:”Bir toplumun efendisi,o topluma hizmet edendir.”buyurulur.
* Bunların üzerine bir kahve iyi gider değil mi?İşte kahve tadında bir nükte:
Erzurumlu Dedeye Sormuşlar Küresel Isınma Hakkında Ne Düşünüyorsun Dede Demişki;Wallah Gardaş Sobanın Yerini Heç Bışey Tutmir..
MEHMET ÖZÇELİK
11-02-2011

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015