İSRAİLİN KUYRUĞU ERGENEKON

İSRAİLİN KUYRUĞU ERGENEKON
İsrailin kuyruğu sıkıştı,Ergenekon.Bütün sancıları sıkışan kuyruğundan..kuyruk acısı..diz üstü çökerten ana sebeb…
İsraillle beraber kurulan gazetede de sarsıntılar başladı.Bu bir tesadüf değildir.
Üçlü saç ayağının en önemli ayağı olan ergenekon bu milleti bir asırdır çepe çevre sarmalayarak bağlamış,hareketsiz bırakmıştır.
Hukuktaki uzantıları bunu kurtarabilmek için,her türlü hukuk ayak oyunlarına tevessül etmektedir.
Bir asırdır kısır döngü içerisinde döndürülüyoruz.Dönüyor tekrar aynı noktaya geliyoruz. Kısa adımlarla,asker darbesinin neticesi olan bir uygulamayla bir ileri iki geri,bazen de iki ileri bir geri gidiyoruz.Geldiğimiz durum ortada.
Toplumun değişimi kafaların değişimiyle mümkündür.21.asır değil,yüzmirmi birinci asırda olsa değiŞen bir şey olmayacaktır.
29 general ve 133 subayın bir araya gelerek oluşturduğu darbe planı tam bir vahşet.
Böyle bir plan ancak pörsümüş bir vicdan,çökmüş bir ruh haleti,dengesini kaybetmiş bir akıl,medeniyetten uzak bir yapıdaki insanlar tarafından yazılabilir ve yapılabilir.
Plan gereği;Fatih camiinin detaylı bir şekilde plan çerçevesinde bombalanması,yaralı sayısının artması,inançlı halkı galeyana getirmesi,Pkk ve el-Kaideyle işbirliği yapılması,tam bir kaos ortamı oluşturması,yunanistanla it dalaşı sonucu kendi uçağımızı düşürerek hükümeti sorumlu tutup devirme planı,şehit sayılarının artması,hava müzesine saldırı,dış düşmanın değil,iç düşmanın belirlenerek saldırının yapılması,iki yüz bin insanın tutuklanarak spor sahalarında toplatılması, yandaş destek alınacak medya ve yazarlar,tutuklanacak yazarlar….
Uzunca beş bin sayfayı bulan plan nedense hep iç saldırıya yönelik yani genel kurmayın kendisini savunma amaçlı olarak yaptığı beyanat havada kalmış oluyor.Çünkü planda hiç dış tehdit ve ona karşı gösterilecek savunma söz konusu olmaksızın,tam bir iç saldırı,kıyım ve yıkım.
Yapılmazsa?
Yapmazlar mı?
Bunu diyecek insanın ya hafıza probleminin olması veya bugünden geriye doğru yani en azından 1960 yılına kadar yapılanları ve de ergenekon terör örgütü çerçevesinde ele geçirilenleri görmeyecek kadar kör,sağır ve dilsiz ve de basiretsiz olması gerektir.
Zaten emekli ve hazırlayan 1.Ordu komutanı Çetin Doğan bu planı doğruladı.
*Darbe olur (mu?)
Olmaz mı?
Daha düne kadar 1997-28-şubat,1980-70-60 ve de sarıkız-ay ışığı-eldiven-yakamoz darbe planları,kafes darbe planı,belki daha balyoz gibi,jitemin kirli işleri,faili meçhuller,öldürülen yazarlar ve eğitimciler,gayrı müslimlere saldırı,33 erin şehid edilmesi,tokattaki 7 şehit,hep darbe planının birer uzantıları değil midir?
*Hükümeti devirme ve kafes planı tutmayınca,bu sefer teker teker imha etme yolunu tercih ettiler.Başbakana 15 kere yapılan su-i kastlar bunu göstermektedir.
*Peygamber ocağında,ergenekon sancağı.
Ocak Peygamber ocağı,ergenekon ve cunta taraftarı sacın bir ayağı.. ikincisi; sessiz-suskun-kolu kırık yen sahibleri,üçüncüsü ise,gariban, askerde çektiklerini bir ömür boyu unutmayan,psikolojisi bozulmuş geçici askerler…
*Kozmik oda veya Seferberlik tetkik kurulu kominizm tehlikesine karşı hazır eleman olarak kurulmuş iken,şimdi kominizmden daha tehlikeli görülen irtica ve dindar kesimin imhasına yönelik faaliyetler içerisine girilmiştir.Yıllardır laiklik karşıtı görülen kesim bu psikolojik savaş içerisine çekilerek madur edilmiştir.Düşman istilasında bile düşmanın yapmayacağını bunlar yapmıştır.
*Pandora’nın kutusu açılmıştır.Önceden dışarı sızan kokular kutunun açılmasıyla kokular fena ve şaşırtıcı bir şekilde etrafa yayılmaktadır.
*Harcanan nesil..kaybedilen nesil,bizim nesil.1960-dan beri darbe-kaos,irtica-sağ-sol-alevi-sünni kısır döngüsünde döndürülmekteyiz..başımız döndü..bir elli yıl sakin geçse bile başımızın durulmasını bekleyeceğiz.
Kısır ve kısırlaştırılmış bir dönemde dünyaya gözlerimizi açtık.
Milletin yıllarını bitirenlerin Allah-da soyunu kurutsun.
*Göz bebeğim sancılı,çapaklı..bağırsakları dolmuş,yalan torbaya sığmıyor.
2009-un en çok kaybedeni Genelkurmay başkanı İlker Başbuğ ve Tsk olmuştur.
İkinci vak’ayı hayriye..ancak 2.Mahmudun eksikliği söz konusu…
*2009 dönüm noktası oldu..hesapların ortaya döküldüğü,kirli çamaşırların sergilendiği dönem oldu.
Muhalefetin seviyeli ve katkılı olmadığı bir dönem oldu.Hem kaybettiler ve hem de kaybettirdiler.
*Kirli insanların kirlettikleri kurumlar..hainane,sinsice,münafıkane oyunlar oynanmaktadır.1970-lerdeki sol zihniyet ve masonluk gibi perdelerin altına gizlendi,kurumlara sızdı,Tsk-da önemli yerlere geldi..Ergenekon çatısı altında bütün gayrı meşru yolları kendine bağladı ancak mide bunu hazmedemediğinden istifrağ edip,içindekileri boşalttı ve de boşaltmaya devam edecektir.

Daha önceleri de belirttiğim gibi,sadece üç yıl kadar bir sürede tuttuğum ‘Haber Arşivi’ bunun en açık delilidir.
MEHMET ÖZÇELİK
22-01-2010

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015