REFERANDUMDA KAYBEDEN KİM OLDU?

REFERANDUMDA KAYBEDEN KİM OLDU?
Evvela referandumda kazanan millet oldu.Milletten gasbedilen kişilik, özgürlük,maddi zenginliğin yeterli olmasa da yeniden alınması adımıdır.
Millet meclisinde bulunan ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’sözünün ilk defa bir nebzede olsa gerçekleşmesi için atılan adımdır.
12-Eylül-2010 referandumu tüm engellemelere rağmen % 60’lık bir oy ile milletin iradesinin tecelli etmesidir.Millet bilinçli hareket etmiş,aydın geçinen karanlıktakilerden daha aydın davranmıştır.
Seçimlerde olduğu gibi sahiller yine aynı taassubu,körü körüne parti bağnazlığını tescillemiş oldu.
CHP çok önemli çapta olmasa da kendini muhafaza etmede zorlandı,müzmin muhalef yönünü devam ettirme kararını vermiş oldu.
Milletin kendisine olan güvensizliği,tutarsızlığı,genel başkanın milleti hayır için sandığa gönderirken,kendisine hayır demek nasib olmadı.Müslüman kadınları rahibeye benzeten afişleri ile hem Müslüman ve inançlı insanları her zamanki gibi yaraladı,bir de hristiyan ve rahibelere de bilinçsizce hakaret ettiğinin idrakine varamadı.Çarşaflılara rozet takarken,diğer yandan çarşafları yırtması,yıllardır milletin değerlerini hep göz ardı etmesi,eski genel başkanı Deniz Baykal’ın sekreterini terfi ettirerek milletvekili yapıp daha sonra onunla beraber olan uygunsuz görüntüleri,pkk’lıları affetme vaadleri gibi asırlık gaflar,milletin kendi iradesiyle bu partiyi iktidar yapmayacağını ve sürekli değişime kapalı olduğunu göstermesi bu hastanın asla iyileşmeyeceğini kesin hükme bağlamıştır.
Ancak referandumun kaybedeni MHP olmuştur.Özellikle yönetim kadrosu. Kimlerle durduğuna ve beraber olduğuna bakmadan,eski ve yönetilenlerin hassasiyetini göz önüne almadan sayın Devlet’in derin devletle beraber hareket etmesi önceki yazımızda belirttiğimiz gibi,’Hangi Milliyetçilk’ sözünü doğrulayarak,milliyetçilikle bağdaşmayan bir yola girmiştir.
Bu da yetmemiş gibi verdiği beyanat ondan daha büyük talihsiz ve karanlık bir beyanat olmuştur.
“’Türkiye tehlikelerle dolu karanlık döneme girmiştir. En erken sürede genel seçimlere gidilmeli’ derken ‘Baskı, rüşvet gibi yöntemlerle bu sonuç ortaya çıkmıştır.’ dedi..”
Diğer partilerin durduğu yerler belli idi.Onlar her zamanki gibi yapması gerekeni yaptılar.MHP ise durduğu yer ile yaptığı fiil arasında bir uçurum oluştuğundan kopmalara ve kırılmalara kapı açmış oldu.İş bununla kalmayacak en azından içte kendisini genel bir sorgulama başlayacak,kırılmalar devam edecektir.
MHP’de baş ile ayak birbirine uymamaktadır.Üst altı temsil etmemektedir.
Milletin değerlerinden uzaklaşan bir MHP,yıllardır mücadele ettiği CHP ile ortak hareket eden bir parti görünümü ortaya çıkmaktadır.
-CHP’nin niyeti ve tavrı açıktı.
Berhan Şimşek günah (mı )çıkarıyor.
Minyeli Abdullah filminde baş rol oynayan ve de çok güzel oynayan vekil,
Şimşek’den ‘kavga edin’ emri! / VİDEO
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’den şaşırtan sözler. Sanatçı kimliği ile bilinen ünlü sinema oyuncusu Şimşek, teşkilat mensuplarına ‘referandum günü gerekirse kavga edin, nezarette yatın’ talimatı verdi.
Kimide ergenekondan medet ummaya,o gelirse ben bir yerlere gelirim ümitleriyle hareket edildi.Onlarda ortada kaldı.
Kimileri darbelerden ümit besleyerek kabul edilmemesi için gayret gösterdi.
Neden darbe olmuyor?Evvelden ne güzel uyuşturucu taciri Ali Kalkancı, gazinodan devşirme Fadime Şahin ile bu işler bitiriliyordu.
Ya şimdi?Daha fazlası yapılıyor Heronların komutanlarca düşürülme veya koordinatlarını bozma olayı çünkü fazlaca pkk-lı vurulmaktaymış,faili meçhuller, balyoz,darbe senaryoları,kaoslar,andıçlamalar,içten ve dıştan desteklere rağmen eskisi gibi bir türlü olmuyor.
Toplum mu değişti,bizim işlerin mayasında bir bozulma mı var?
Böylece referandumla toplum asaletini gösterdi,Her zaman olduğu gibi bir çok yapılması gerekenlerin mesajını ve sinyallerini vermiş oldu.
Milletimize hayırlı olsun.
MEHMET ÖZÇELİK
13-09-2010

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015