SIRA İRAN’DA

SIRA İRAN’DA
Yüzde sekizlik bir azınlığa sahip olan Hafız Esad-ın despot idaresinden sonra yerine geçen oğlu Beşşar Esad ilk etapta Türkiye-ye yaklaşmış veya Türkiye-nin ona yaklaşmasıyla akıllıca bir karar vermiş oldu.
Orta doğudaki kargaşada emin bir yerde duruyor gibiydi.Ancak babasından kalan yönetimi gevşetmede ve özellikle kırk sekiz yıldır süren olağan üstü uygulamayı bile kaldırmada basiretli bir davranış sergilemedi ve sergileyemedi.Çoğunluğun özgürlük gibi ihtiyaçlarına cevap vermedi.Gizliden gizliye zorbalığını toplumun başında Demoklesin kılıcı gibi sallandırdı.
Orta doğudaki bir asra yakın idare yöntemi-tıpkı bizde de uygulamaya çalışıldığı gibi-azınlıkların çoğunluklara hakimiyeti idi.Ancak böyle kendine düşen ve kavgalı bir toplumdan Avrupa,Amerika ve İsrail rahatta kalabilirdi.
Aslında hedef orta doğudaki bu küçük ülkeler değildir.Bunlar İran-ın etrafını boşaltma çabalarıdır.
Halkların zincirlerini kırma çabalarıyla,Avrupa ve Amerika-nın –Orta doğu büyük projesi- çerçevesinde İran-ı devre dışı bırakmaktır.
Birkaç kere Suriye-nin başına gelecek bu olayları yazmıştım.Çünkü Amerika-nın kendisi için dünya pastasından ayrılan üç payından biri Irak,ikincisi Suriye ve üçüncüsü de İran idi.
Suriye-de görüldüğü üzere Mısır,Yemen,Libya ve Tunusun akibetine uğramaktan kaçınamayacaktır.
Kardeşi Mahir-e bile hakim olamayan Beşşar Esad,kardeşinin havadan savaş uçaklarıyla ve karadan tanklarla halkın üzerine ateş açmasına dünya sessiz kalmayacak,basiretsiz ve geç kalmış yanlış yönetimi kendisini de tarihe gömecektir.
*İran elbette diğer orta doğu ülkeleri gibi olmayacak.Kolay yutulur cinsten bir lokma olmayacaktır.
İçerisinde birkaç kere oluşturulan ayaklanmalar onu pek sarsmadı.Belki de bunlar bir güç yoklaması idi.
Bir yandan İran-ı ortada yalnız bırakmak,diğer yandan içeride ayaklanmalar oluşturmak ve üçüncü olarak da dışarıdan bir saldırı ile yıkmaya çalışmak.
İran-a yapılacak bir saldırı bizi ve bir çok devleti de sarsacaktır.Hatta bu durum dünyayı etkilerken dünyadaki dengeleri de bozup değiştirecektir.
Amerika ve İsrail-in kaderini belirleyen bir sınav olacaktır.
Hadiste:“En son olarak da ateş Yemen tarafından çıkacaktır.”
Kıyamet kopmadan evvel,Yemen tarafından bir ateş zuhur edecek,bütün insanları mahşer yerine toplarcasına toplayacaktır.
Orta doğuda çıkacak olan bir ateşin insanları önüne katarak götürmesi ki bu da savaş neticesinde insanların kaçışmalarına işaret etmektedir.
İşte orta doğu da bir yandan değişim adı altında,bir yandan da şekillendirmede bu ateş alevlendirilmeye çalışılmaktadır.
11-06-2011
MEHMET ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015