YERİNDE OLSAYDIM ?

YERİNDE OLSAYDIM ?

Başbakanın yerinde olsaydım,izinli başbakan olma teklifini reddederdim! Çünki izinli olanın izni bitince,rolü de biter,işi de biter,bu sefer devreye başkaları devredilir.

Yapılacak işler de irade ile değil,müsaade ile yapılmak zorunda kalır. Değil her şeyi yapması,veya sözünü tutması,istemedikleri,istenilmeyeni bile yapma mecburiyetinde kalır. Desteği çekerim haa! Çok oluyorsun! İleri gidiyorsun!

Şöyle yapacağım,böyle yapacağım derken; sen söyle bakalım!. uygun zaman ve zeminde bile ne kadarı söyleniyor ve ne kadarı yapılıyordu?

Yapılamayacak şeylerle koltuklar haram edilirken,artık haramlarla helallerin karışımından hangisi hangisinden ayrılacağı konusunda bir belirsizlik ve ilgisizlik zaten yaşanmaktadır.

“Türkiye’nin anasından çıkın kalmayan lideri”diye İstanbul kongresinde tanıtılan başbakan yerinde olsam-çıkın kalan olmadığı gibi,çıkın bırakan da…-olmamaya çalışırdım.

Cumhurun selameti ve saadeti,ferdinkinden önce gelir. Bir mukayese yapmak gerekirse; T. Özal-ın zamanında ki teveccüh ile şimdiki teveccüh arasındaki fark neden doğmuştur=

-İdeolojiler mi değişti?

-Proğram mı üretilemiyor?

-Ekonomik atılım ve yatırımlar yavaşladı mı,durdu mu?

-Farklı kimlik,farklı vitrin mi sergilenmektedir?

-Milletle anlaşma ve kaynaşmanın yerini,ağırlaşma ve soğuklaşma mı aldı?

-Bir hastalığın ve eksikliğin olduğu kesin. Acaba neden? Nereden?

-Özal döneminde maneviyatın önündeki engeller kaldırılır,manevi plan öne çıkarılarak,bunun mücadelesi yapılırken,şimdi saf dışı edilmektedir.

-Eskiden hata yapana-Baltayı ayağına vurdu.- denilirdi. Şimdilerde baltalar başa vurulmakta,toplumun başına kaldırılmaktadır.

Özal 1989 seçimlerinde yanlışını itiraf etme dürüstlüğünde bulunarak,yenilgisini şöyle itiraf etti;”Millet topuzu biraz fazla kaçırdı.” Doğruydu ama biraz fazlaydı,diyordu. Milletin topuzu;ilahi takdirin kazasıyla şaşmaz.alınacak kararlar da milletin rağmına değil,milletin değerlerine uygun alınmalıdır.

Esas olan partiler değil,milletin menfaatıdır. İdareciler bütünleştirici olmalıdır. Çünki,halkının hepsini idare etmekte,yönetmektedir.

Bizde de son zamanlarda başladı bir idarecilik sevdası,gerçi bu sözlerim oraya bir basamak ve bir başlangıç zannedilmesin! Bizim oraya ulaşmamız söz konusu değil de,olur ya,orası bize ulaşırsa belki düşünürüz,dedik,şimdiden proğramımızı dosyalamaya başladık.

30-08-1998

MEHMET ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesOcak 3rd, 2015