ÖĞRETMENLER GÜNÜ HATIRASINA

ÖĞRETMENLER GÜNÜ HATIRASINA
Bir asırlık formatlanmayan,resetlenmeyen,yorgun bir eğitimle geleceğe yürümeye çalışmaktayız.
Öğrencinin öğretmene olan ihtiyacını hissetmediği,günü ve işi kurtarma amaçlı bir eğitim sisteminden;Öğretmenin kendisini yenilediği bir eğitime,öğrencinin kendisini donanımlı kıldığı bir eğitim sistemine ihtiyacımız var.
Hatanın bir asırlık kayba neden olduğu bir sorumluluk sisteminin başında ve içinde bulunmaktayız.Geleceğin kazanımı olan bir eğitim şuuruna ihtiyacımız var.
Geçen bir asrı eğitimin deneme ve yanılmalarıyla kaybettik.
Gelecek bir asır ise kaybın tecrübeleriyle kazanıma dönüştürülebilir.Testleri çözebilen bir eğitimden,yorum yapıp,üreten bir öğrenci birikimine ihtiyacımız var.
Dilekçe yazamayan bir eğitim yönteminden,proğram yapan bir beyne ihtiyacımız var.Benim gibi olan bir öğrenciden ziyade,kendisi gibi olan ve olabilen insanı üreten eğitim misyonuna ihtiyacımız var.
Tüketen eğitimden üreten eğitime geçmek;tüketici toplumdan üretici topluma, kara sabanlı tarımdan sanayi ve teknoloji devrimine geçmek gibidir.Eğitim öğretimin önüne geçmeli,eğitimde samimiyet resmiyetten önce olmalıdır.Bu gün hiçbir fabrikası olmayan Bill Gates kaç yıldır hep dünyanın en birinci zenginidir.Eğitimi elinde tutan fert,cemiyet ve devletler,en zenginleridirler.
Kamyonlarca domates ve patlıcan satanlar,bir proğramı satın alamıyorlar.
Gerçek yatırım eğitime yapılan yatırımdır.Nesillerin ve zihinlerin değişimi,eğitimin değişimi iledir.Zihinler değişmedikçe,toplumda değişmez ve de değiştirilemez. İyi eğitim,iyi okuldan önce gelir.
İç dünyanın değişimi ve doldurulması,vitrinin ve görüntünün görünümünden daha önemlidir. Kaportadan önce,motorun sağlamlığı esastır.Öğretmen sürekli desteklenmeli,güncellenmelidir.Her şeyden önce en büyük yatırım öğretmene yapılmalıdır. Öğretmeni yetişmemiş,desteklenmemiş,güçlendirilmemiş bir eğitim sistemi,ruhsuz bir cesed gibidir. Öğretmen eğitimin ruhudur.
O ruh soldurulmamalı,dondurulmamalıdır. Öğretmen potansiyeli arttırılmalı,öğrenci kabiliyeti gözetilmelidir.Günümüzde hastaya göre tedavinin yapıldığı ve ilacın hazırlandığı bir ortamda; öğretmen doktor gibi yetiştirilmeli,güçlendirilmeli,öğrenciye göre de eğitim verilmelidir. Kabiliyetler oldurulmalı,doldurulmalı ancak öldürülmemelidir. O halde gelin öğretmen ve öğrenciyi yeniden resetleyelim,yeniden donatalım, yeniden maddi ve manevi güçlendirelim,güçlenelim.
Öğretmenler Gününüz Kutlu ve Mutlu Olsun.Saygılarımla…
MEHMET ÖZÇELİK

Loading

No ResponsesKasım 23rd, 2015