TEHLİKE SÜRÜYOR

TEHLİKE SÜRÜYOR

Türkiye-yi de suriye yapamayan kesimler rahatsız.

İtibarını kaybeden Fetö ve Obamanın itibarını sıfırlamamak ve en azından B planını devreye koyarak toplumsal memnuniyetsizliği, atılanları tahrik etmeyi, dağdan başlatılan terörün ilerlemeyi durdurup iç savaşı çıkaramamasına karşı bu işi hapishaneye atılanlarla devam ettirmek ve dışarıdaki yakınlarını da işin içine katarak yüz binler memnuniyetsizlerle kirli oyunlar devreye konulacaktır.

Bu eşeğin aklına karpuz kabuğunu hatırlatmak değildir.

Belki bu işin bir kısmıdır.

Trampı en fazla İrana saldırtırlar.

Türkiye önceden olduğu gibi yine işe taş koyabilir.

Türkiye-yi devre dışı bırakmak için Miti devre dışı bırakma ilk denemeydi, bu durum 17-25 Aralık 2013 bir deneme değil bir şiddetli tepkiydi ve kendilerini zahir ettiler.

Bundan sonuç alamayanlar darbe ve işgale yöneldiler.

Bu burada bitmeyecek zira kripto olanlar veya ipin ucunu tutanlar yani arka plandakiler hala duruyor.

Hesaba çekilenler piyonlar.

Elbette önemsiz değil.

İşi zamana yayarak toplum teskin edilmeye, sulandırılmaya, şefkat duygusu tahrik edilmeye, elli yıllık yapının önemli birikimi örtülmeye çalışılacaktır.

Önceden olduğu gibi Erdoğan-ın gücünün zayıflatılması yaygarası hala sürdürülmeye çalışılıyor.

Aslında tek adam meselesi, kendi meseleleridir.

Türkiye-nin meselesi değildir.

Tam tersine Türkiye-nin önemsemesi gerekendir.

-Bizdeki solcuların Pkk ile ittifakını anladım da neden Fetö ile ittifak etmektedirler?

Bizdeki solcular bir zamanlar rusya bayrağını sallarlarken, neden 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye-den kaçarken rusyaya değil de  Abd ve  Avrupaya kaçmaktadırlar?

Bizdeki solcular neden bizde darbe yapmak için Rusya ile değil de; Abd, Avrupa, İngiltere, Almanya ve Nato ile ittifak yapmaktadırlar?

Bizdeki solcular kimdirler, kimledirler, kimlerdendirler?

-‘Modern Zamanlar’ın Hasan Sabbah’ı Fethullah Gülen’ adında bir kitap kaleme alan Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, FETÖ gerçeğini anlattı.

 

Geçmişte FBI danışmanlığı yapmış ve ABD istihbaratını çok iyi takip eden Paul Williams, Sibel Edmonds gibi gazeteciler Fethullah Gülen’in baştan sona bir CIA çalışması olduğunu söylüyorlar. Hatta Paul Williams, Rus istihbaratına sızmak adına uzun yıllar Fethullah Gülen’in Türk cumhuriyetlerinde finanse edildiğini bu finansman sayesinde okulların kurulduğunu, hatta o okullardaki öğretmenlerin aslında istihbarat toplayan CIA ajanları olduğunu ifade ediyor. Okul açtığı bütün ülkelerde devlet kademelerine nüfuz etmeye çalışıyor. Devlet büyüklerinin ve önemli isimlerin çocuklarını kendi okullarında okutup, o çocukların devlette belli kademelere gelmesini sağlayarak onlar üzerinden bir nüfuz elde etmeye çalışıyor. Aynısını Balkanlar’da da yapıyor.[1]

-Abd Fetöyü kontrolünden çıkarmak istemezken Türkiye onu kendi kontrolüne almak istiyor. Tıpkı yüz sene önce Abdulhamid Han gibi.

-“Türkiye’de Cemaleddin Afgani’den ilk şüphelenen ve tedbir düşünen isim, Cennet mekan Ulu Hakan Sultan II.Abdülhamid Han olmuştur. Zira Afgani hakkında şunları dile getirmiştir:

“Evet, benim Avrupa devletleri ile bir başıma boğuşmaya gücüm yoktu. Ama Rusya gibi, İngiltere gibi, Asya’da birçok Müslüman ahaliyi idareleri altına almış büyük devletler de benim hilafet silahımdan ürküyorlardı. Bu yüzden Osmanlının işini bitirmek noktasından anlaşabilirlerdi. Ben beklediğim güne kadar bu silahı hudutlarımın dışında kullanmamalıydım. Çünkü böyle bir teşebbüs, ne din kardeşlerimizin işine yarayacak, ne ülkemin yararına olacaktı. Hilafet kuvvetimi memleketimizin huzuru ve birliği için kullanamaya, dışarıda ki din kardeşlerimizi de her ihtimale karşı sağlam tutmaya karar verdim. Donanmayı muattal bırakmak, İngilizleri ve Fransızları tatmin etti ama hilafetin elimde olması sürekli olarak İngilizleri tedirgin etti. Blund adlı İngiliz’le Cemalettin Afgani adlı bir maskaranın el birliği ederek İngiliz hariciyesinde hazırladıkları bir plan elime geçti. Bunlar, hilafetin Türkler tarafından zorla alındığını ileri sürüyorlar ve Mekke Şerifi Hüseyin’in halife ilan edilmesini İngilizlere teklif veriyorlardı. Cemalettin Afgani’ni yakından tanırdım. Mısır’da bulunuyordu. Tehlikeli bir adamdı. Bana bir ara Mehdilik iddiasıyla bütün Orta Asya Müslümanlarını ayaklandırmayı teklif etmişti. Buna muktedir olamadığını biliyordum. Ayrıca İngilizlerin adamı idi. Ve çok muhtemel olarak İngilizler beni sınamak için bu adamı hazırlamışlardı. Derhal reddettim. Bu sefer Blund’la işbirliği yaptı. Bütün Arap ülkelerinin itibar ettiği Halepli Ebul Hüda Esseydi yoluyla kendisini İstanbul’a çağırttım. Aracılığını Afgani’nin eski hamisi Münif Paşa ile Abdülhak Hamit yaptılar. Geldi ve bir daha İstanbul’dan çıkmasına izin vermedim.”[2]

-Ve yine; Selçuk Özdağ, Fuat Doğu’nun kendisine “Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA’in şube müdürlüğünü yaptım” dediğini söylemişti.

Bunu bazen yardımlarla, bazen terörle, bazen kripto elemanlarıyla yapmıştır.

– CIA belgeleri: Suriye PKK’ya yardım etmiş.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’in yayınladığı 13 milyon gizli belge içinde, Suriye’nin terör örgütü PKK’ya yardım ettiğine ilişkin detaylar yer aldı. Belgelerde, Suriye’nin 1980’lerin başından beri PKK’yı askeri eğitim, sığınak, silah ve para sağlayarak destek olduğu ortaya çıktı. CIA’in beelgelerinde yer alan bir diğer dikkat çekici ifade ise “Biz bunları bildiğimiz halde göz yumuyoruz” sözleri oldu.

Raporda Suriye rejiminin yapımına 1983 yılında başlanan Atatürk Barajı’ndan dolayı rahatsızlık duyduğu da bildirildi.[3]

-Bu gün Abd de Trumpa karşı çıkanlar, kirli işlerinin açığa çıkmasından korkmaktadırlar.

 11 eylül saldırılarında ikiz kulelerin yakınındaki bir büroda bulunan Trump olaya şahit olmuş, bunun bir senaryo olduğunu, ikiz kulelerin uçakların çarpmasıyla değil, içte kolonlara konulan bombaların patlatılmasıyla olduğunu söylemişti.

İşid-i de sürekli Obama-nın kurdurduğunu söylüyordu.

Ancak bu tehlikenin geçtiğini göstermemektedir.

Bir deli çıkar, dünyayı yakar.

İrana saldırır, ateşi alevlendirir…

MEHMET ÖZÇELİK

26-02-2017

 

 

 

[1] http://www.haber7.com/guncel/haber/2262759-abdulkadir-ozkan-feto-dolmabahcede-bitecekti

[2] Abdülhamit’in Hatıra defteri, İsmet Bozdağ, Sayfa 73,74)

https://www.facebook.com/alptercume/posts/10154911320403374

[3] http://www.yenisafak.com/dunya/cia-belgeleri-suriye-pkkya-yardim-etmis-2607052

http://www.ahaber.com.tr/gundem/2017/02/03/cia-belgelerinde-pkk-suriye-iliskileri

 

Loading

No ResponsesŞubat 28th, 2017