EĞİTİM ANKETİ-1-

EĞİTİM ANKETİ-1-

Not: Bir İmam Hatip Lisesinde Sözel- Sayısal- Eşit ağırlıklı 12. Sınıfa aid 60 kadar öğrenci ile yapmış olduğum eğitim ile ilgili ankette, öğrencilerin isimlerini belirtmeden  yazdıklarına değer vererek kaydettim.

Şuna inanmaktayım ki; Eğitim için öğretmen ve idare öğrenciye baş vurmalı, Milli Eğitim Müdürlük ve Bakanlığın da Öğretmene baş vurması gerekir.

1-Süper kahramanınız kim?


Allah, Abim, Peygamberimiz, Hitler, Doctor Who, Thor Altair, Babam, Dani Alves, Erdoğan, Babam, Polat Alemdar.


2-Eğitim derken kim aklına geliyor?


Şeyhler, Alimler, Osmanlı, Kur’an, Sünnet, Öğretmenler. Meb, İlkokul hocam, Dayım, Annem, Babam, Fatih, Erbakan, Musab b. Umeyr, Bahçeli.


 

3-Kimin gibi olmak istersin?


Efendimiz, Polisler, Ahmet b.Hanbel, Yahya b. Main hadisçileri, Kendim, Doğru kararlar veren Babam, Asker, Hz.Yusuf, Kendim, Adem peygamber, Erbakan, Amcam, Şehitlerimiz, Osmanlı Sultanları.


 

4-Eğitimin iyileştirilmesinde 3 teklifin nedir?


Öğrenci başarılı olduğu yöne yönlendirilmeli. Eğlendirerek, Sevdirerek, Öğretmen güzel ders anlatmalı, Kitaplar değişmeli, Yanlış adetler değiştirilmeli, Öğrenciye değer verilmeli, Okuyacak öğrenci alınmalı, Milli Eğitim Bakanı öğretmen olmalı, Öğretmenler erken emekli edilmeli, Yetersiz kaldıklarında alternatifler devreye konulmalı, Eğitim zorunlu olmamalı, Ders azaltılmalı, dersler 20 dakika olsun, Disiplin ve özgürlük, Saygı, Empati, Teneffüs uzatılmalı, İlgili dallara yöneltilmeli, Sistemli olsun, sık sık sınav sistemi değişmemeli, Ezbere dayalı bir eğitim, Gereksiz dersler kaldırılmalı, Hayata lazım olmayacak şeyler verilmemeli, Okullara puansız öğrenci alınmamalı, 3 dersten fazla olmasın, Okul 12- de başlasın, Kurslar hafta sonu bir gün olsun, İlkokulda bölüm seçilmeli. Herkesi istediği bölüme almalı, Yeteneğine göre bir yere gitmeli, Zorlama olmamalı, İstemeyen gelmemeli, Adalet, Para istenmemeli, Sınıfın Sıcaklığı, Sıkmamak, Torpilin kalkması, Kalite, Yarım gün, Sınavsız eğitim, Tablet sistemli, Öğrencinin derdi dinlenmeli, Devamsızlık kalksın, Emekliliği gelenler ayrılmalı.


 

5-Öğretmenlerinizin nasıl olmasını istersiniz?


Güler yüzlü, Anlayışlı, Esprili, Doğru İslamı öğretsinler, İşlerini yapsınlar, Daha genç olsunlar, Yardımsever, halden anlayan, 12.sınıfları sıkmayan, Disiplinli, Melek gibi, Sigara içmeyen, Zorlamayan, Ders işlemeyen ve yüksek not veren, serbest bırakılmalı, Hitabeti güzel, Her şeyi kısıtlamamalı, İyi ve arkadaş gibi, Öğretmen gibi, Yaşlı olmasın.


 

6-Türkiyenin önündeki 3 tehlikeyi yazın?


Pkk, Abd, İhlassız insanlar, İslamın emirlerinden kaçma, İslama yeni şeyler ekleme, Asimilasyon, İç savaş, Tarım arazilerinin azalması, Bilinçsiz gelecek bir nesil, Atatürk-Abdulhamid kıyaslaması, Suriye ve Iraktan Türkiyeye vurulması, Dış güçler, okumuş cahiller, para, Savaş, Ekonomi, Hava kirliliği, Kaynakların azalması, Kuraklık, Teknoloji bağımlılığı, Bencillik, Eğitim, Gençlik, İçimizdeki hainler, Teröristler, Su, Eğitim, Suriye, Moda, İman zayıflığı, Avrupa devletlerinin Türkiyeyi istememesi, İslamiyetten kopuşumuz, Ön yargı, Boş insanlar, Fetö, Kurandan uzaklaşma, Ahlaksızlık, Kudüsün düşmesi, İç köstebekler, Gençlerin madde bağımlılığı, İnançsızlık,


 

7-Derslerde lüzumsuz gördüğün 3 şeyi yaz?


Gereksiz konuşmalar, Bağrışma, Ders anlatış şekli, Önemli şeyler konuşulmuyor, Dersin 40 dakika olması, Gereksiz dersler, Monotom öğretmenler, Kıyafet kuralı, Aşırı disiplin, Farklı öğretmenler, Ödev, Zorlama, Direk derse girilmemeli, Okulda yapılan proğramlar, Kitaptan okuma, Hocaların laf atmaları, Kendilerini övmeleri, Lüzumsuz öğrenciler, Gereksiz konular, Sıkıcı hocalar, Bazı öğrenciler, Kitaptaki yazıyı deftere yazmak, Çok konu anlatımı, Konuların uzun anlatılması, Siyaset yapılması, Konuyla alakasız yerlerin anlatılması, Çok bilmişlik, Öğretmenin bağırması.


 

8-Nasıl bir ders sisteminin olmasını isterdiniz?


Eğlenceli, Görselli, Uygulamalı, Yeteneğe göre, Ders süresi kısaltılmalı, Akıcı, zorlamadan, Derslerin olmaması, Eğitimcilere bırakılmalı, Boş ders, Ygs-ye yönelik, 7-12 arası olmalı, 20 dakikalık ders, Ders sayısı azaltılmalı, Dikkat çekici, Önemli olanlar işlenmeli, Sistemli, Felsefenin İhl.nde olmaması, Öğrenciyi anlasınlar yeter, 5 saat olmalı, Uygulamalı, Disiplinli, Süreler kısaltılmalı, Ders ve Test sistemi olmalı, Akla yatkın, 20-30 dakika olmalı.


 

9-Namaz kılar mısın, namaz ile aran nasıl?


Kılarım, Bazen yatsıyı kılmam, Rabbime dua etmeyi seviyorum, Cumaları, Hayır, Allahla aramda, Sabah ve Cuma, Kılmaya çalışırım, Namazla bir sıkıntım yok, Şimdilik kılmıyorum, Cumadan cumaya, Kılıyordum bıraktım, Kılamıyorum ancak istiyorum lakin şeytan vesvese veriyor, Cumaları kaçırmam, Evdeysem kılarım.


 

10-Peygamberimiz senin dünyanda ne kadar yer tutmaktadır?


% 50,75,1500, İyi, Önemli, Çok, az, Biz görmeden sevdik, Büyük yeri var, Ya zamanımızda olsaydı insan düşünüyor ne olurdu diye, Anlatıldıkça etkileniyorum, O benim her şeyim.


 

11-12.sınıfların ders işlemeleri nasıl olmalıdır?


Üniversiteye hazırlanmalı, Yarısı ayrılmalı, Hayatın gerçekleri anlatılmalı, Öğüt verilmeli, Gereksiz dersler olmamalı, Üniversitesi sınav odaklı, Ders işlenmemeli, Sıkıntı çektiğimiz konular işlenmeli, Test çözme olsun, Zor soru sorulmamalı, Sınıf ortamı olmasın, Çok sıkılmamalı, Dersler boş bırakılmamalı, Test, Sınavda çıkacak soruları çözme, Ders çalışmak isteyenle istemeyen ayrıştırılmalı, Yarım gün, Sıkı ve öz, Serbest bırakılmalı, Ders ve test sistemi, Günde 4 saat olmalı, Ümidimiz kırılmasın, Kitap okunmalı.


 

Mehmet Özçelik

15-12-2017

 

 

 

 

Loading

No ResponsesAralık 16th, 2017