EĞİTİM ANKETİ-2-

EĞİTİM ANKETİ-2-

Not: Bir İmam Hatip Lisesinde Sözel- Sayısal- Eşit ağırlıklı 12. Sınıfa aid 60 kadar öğrenci ile yapmış olduğum eğitim ile ilgili ankette, öğrencilerin isimlerini belirtmeden  yazdıklarına değer vererek kaydettim.

Şuna inanmaktayım ki; Eğitim için öğretmen ve idare öğrenciye baş vurmalı, Milli Eğitim Müdürlük ve Bakanlığın da Öğretmene baş vurması gerekir.

 

1-Ailende olmasını istediğin 3 şeyi yaz.


Sevgi, Saygı, Annemin sigarayı bırakması, Maddi durum, Sohbet, Huzur, Anlayış, Rahatlık, Mutluluk, Hoşgörü, Güven, Şefkat, Sağlık, İlgi, Araba, Baskı uygulamamaları, Empati, Mizah, Halden anlama. Aile olmak.


 

2-Okul yönetiminden beklediğin 3 şeyi yaz.


Cuma günleri öğle arası uzasın, Sakal saç serbest olsun, Üniversite gezileri, Kıyafet serbestliği, Adalet, Kantin fiyatları düşsün, Başarıyı arttıracak etkinlikler yapılsın, Kıyafet takım elbise olsun, Düzgün davranışlar, Ders çalışma imkanı, Geziye götürülme, Sosyal aktivite, Abdesthane büyütülsün, Devamsızlık serbest olsun, Öğrenci ile iyi geçinilmesi, Geziye götürülmeli, Öğrencilere gereken önemler verilmeli, 9. Sınıflar şimdiden sıkı tutulmalı.


 

3-Genel olarak olmasını istediğin 3 teklifini yaz.


Sınav sistemi değişsin, Dünyada barış, İyi maaşlı bir iş, Mesleğimi elde etmek, Hava harp okuluna Kabul edilmemiz, Kardeşimin hastalığından kurtulması, Nefsime hakim olmak, Üniversiteye gideceklere bazı yerlerde tolerans gösterilmeli, Galatasarayın şampiyon olması, Öğle arası uzasın, Türkiyede adaletin olması, İslama sahip çıkmak, Namaz, Evlilik, Aile, İş, Maddi durum, Sağlık, İlahiyatı kazanmak, Cennete girmek, İman gücü, Para, Huzur, Milli irade, Askeri okul, Müslümanlar acı çekmesin, İslam, Birlik, Vergiler azaltılmalı.


 

4-15 Temmuzu iki cümle ile ifade et.


Hainlerin belli olduğu gün. Türkiyenin kaderini belirleyen olay. Fetönün hainliği. Cuntacıların kalkışımı. Türk milletinin direnişi. Vatan sevgisi. Kardeşlik, Birlik ve beraberlik, Vatan müdafaası. Darbe, Çakallar meydanı boş sanıp inmişler ta ki kurtlar meydana inene kadar, Vatan sana canım feda, Şerefsizlerin başarısızlığı, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Müslümanlar için uyanış, İdam gelmeli, Vatan millet aşkı, Hainler için yaşasın cehennem, Erdoğan baş komutan, Diriliş, İslama leke düşürmek, Ömer Halis Demir, Hocalara güvenin kalmaması.


 

5-Üniversiteyi kazanmamak senin için neyi ifade eder?


Kazanmalıyım. Babam bana bakmaz. Hayatım belli olur. Çok şey, Meslek elde etmek, Dünyalık, Hayatımın sonu, Zorlukların başlangıcı, Başarısızlık, İyi bir gelecek olmaması, Sürünürüm, Boşluğa düşerim, Geleceğim buna bağlı, Huzursuz olurum, Özgürlük, Takdir-i ilahi, Amelelik, Aileme bir sene daha katlanırım, Önemli olan cenneti kazanmak, Huzur, kısmetimde var ise olur, Ölüm, Emeğimin boşa gitmesi, Daha iyi bir bölüm düşünürüm, Yeni sayfa, Eğitim hayatını bırakırım, Önemli olan adam olmak.


 

6-İnsanlar ve toplum iyiye mi gitmektedir? Neden?


Batıya özeniliyor, Namus ve iffet tehlikesi, Dinden uzaklaşılıyor, Hayır, Hayat teknolojik olmaya başladı, Herkes değerinden uzaklaşmış, Müslüman olduğunu unutmuşlar, Kötüye gitmekte, Allahın emrinden uzaklaşıyoruz, Başımız sağolsun, İnsanlık ölmüş, Ahlaksızlıklar başladı, yaşlılara saygı kalmamış, İnsanlar iyice azmış, Kılavuz olarak Kur’an-ı tatbik etmiyoruz, Dini düzgün yaşamıyoruz, Yoldan çıkıyoruz.


 

7-İnsanları neye göre değerlendirirsin?


Karakter, Kişilik, Çevre, Konuşma şekli, Küfrü, Hal ve hareketlerine göre, Ahlakına, Kötü niyet taşımaması, Sıfatına, Adamlığına, İnsanlığına, Verdiği sözü tutmasına, Saygısına, Tipine, Sigara içmesine, Akıl ve zihniyetine, Dürüstlüğüne, Düşüncelerine, Hoşgörüsüne.


 

8-İleride ne olmak istersin? Neden?


Mit müsteşarı, İstihbarat, Polis, Asker, Devlet adamı, Beden eğitimi öğretmeni, Maliye-muhasebe, Sınıf öğretmeni, Firma kurmak, Adaletsizliği yenmek için savcı, Sağlıkçı, Kendi işimin patronu, İç mimar, Pdr, İmam, Subay, Dış ticaret, Jöh-Pöh, Avukat, Hakim, Sivil polis, Bedenci, Düzgün bir işte çalışmak, Futbolcu, Ümmet olmak, Pilot, Zengin, Pastacı, Allah bilir, Kaymakam, Psikolog, Oto galerici.


 

9-Keşke şunu yapmasaydım dediğin şey nedir?


Kişilere güvenmemek, Sınıfta kalmak, Anneme karşı geldim, Keşke gelmeseydim, Keşke sigaraya başlamasaydım, Arkadaş seçimini doğru yapsaydım, Namaz kılmamak, Günahlarım, Kopya çektiğim için, Keşke ilkokulda çok çalışsaydım, Yazın gezmek yerine ders çalışmak, Namazı bırakmak, Kıskanç ve kibirli olmak.


 

10-Öldükten sonrası için ne düşünmektesiniz?


Ne olduğunu bilmediğim için bir şey düşünmüyorum, Allahınm kısmetimde ne varsa onu uygular, Çok vahim, Cennete gitmenin hesabını yaparım, Yanacağız. Günahlarımla Allahın karşısına çıkmaya korkuyorum, cennete girmeyi, sorguyu geçmeyi, Allahtan hayırlısı, Hesabı, Yeniden dirilişi, Ahiret azabına nasıl dayanacağım, İnşaallah şehitlik nasib olur, Hiç bir şey, Tartıda sevabın ağır basmasını, Allah günahlarımızı affetsin, Pişmanlık, Nereye gideceğimden emin değilim.


 MEHMET ÖZÇELİK

17-12-2017


 

Loading

No ResponsesAralık 17th, 2017