HUKUKTAN BESLENEN TERÖR

HUKUKTAN BESLENEN TERÖR

Dünyada olduğu gibi memleketimizde de terör hukuktan beslenmektedir.

Hukuktaki açıklardan yararlanan veya yararlandırılan terör örgütlerinin suçları ya hafifletilmekte veya affedilmektedir.

Mesela Ergenekon davasında ömür boyu müebbedle yargılananlar birden çıktılar.

Askerin, polisin millet için hayatını ortaya koyarak terör örgütleriyle dağ bayır demeden savaşmalarına karşı, terör örgütüne devletide katil olarak ilan etmişti.

-“ Terör örgütü PKK, Diyarbakır ve Şırnak’ın bazı ilçeleri başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’da kazdığı çukurlar ve tuzakladıkları bombalarla sivil-asker ayrımı yapmadan saldırılar düzenlemiş, 20 Temmuz 2015’ten sonra terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırılarda 793 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 300’den fazla sivil hayatını kaybetmiş, bu bölgeler yaşanmaz hale gelmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’ya yönelik “çukur” adı verilen operasyonlar düzenleyerek bu bölgeleri terörden temizlemişti.

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” adıyla Ocak 2016’da hazırlanan metin, terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’daki bazı illerde kazdıkları çukurlarla ülke güvenliğini ve birliğini tehlikeye attığı bir dönemde kaleme alınmış ve 1128 akademisyen bildiriye imza atmıştı.

Bildiride, güvenlik güçlerinin, terör örgütünün bu yasa dışı faaliyetlerine karşı yürüttüğü mücadele “devlet katliamı” olarak nitelendirilmişti. Halkın güvenliğini sağlamaya yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda yüzlerce şehidin verildiği bir dönemde yayımlanan bildiri yoğun tepki almıştı.

Akademisyenlerin bildirisinde, “Bu kasıtlı ve planlı kıyım Türkiye’nin kendi hukukunun ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmaların, uluslararası teamül hukukunun ve uluslararası hukukun emredici kurallarının da ağır bir ihlali niteliğindedir. Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlalinin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararın tespit edilerek tazmin edilmesini, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verilmişti.”

Anayasa Mahkemesi skandal bir karara imza attı. Anayasa Mahkemesi, sözde “Barış Bildirisi” başlığı altında terör örgütü PKK’ya destek veren ve güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonları itibarsızlaştırmaya çalışan imzacı akademisyenleri aklayan bir karar verdi.[1]

Bu durumda meşru görülen pkk-nın meşruluğu, ordu ve askerin gayrı meşruluğu devreye girmiş oluyor.

Bu karar teröriste güç verecek, terörün önünü açacaktır.

Eğer gerçekten anayasa mahkemesi hukuki bir karar verdiyse veya bu kararında dürüstse askeri ve polisi adam öldürmekten cezalandırsın.

Az mı geldi?

Asker ve polisi destekleyen halkı ve de devleti de cezalandırsın!

Kısaca Türkiye onlarca yıldır hapishaneye çevrildiği ve darbelerle bu yerine getirildiği gibi, toplu kıyıma gitsin!

Ya da bu kararı verenler istifa edip, dükkanlarını kapatsınlar!!!

Kimin eli kimin cebinde derler ya. Aynen onun gibi, kimin kafası ve kararı, kimin kararındadır.

Türkiye-nin öncelikli ve en önemli problemi hukuk problemidir.

Terör hukuktan besleniyor.

MEHMET ÖZÇELİK

29-07-2019


[1] https://www.ahaber.com.tr/gundem/2019/07/27/anayasa-mahkemesinin-skandal-kararina-tepki-pkk-penceresinden-oldugunu-net-olarak-goruyoruz

Loading

No ResponsesTemmuz 29th, 2019