DENGE

DENGE

İster insani olsun ister hayvani olsun, insanlar ve hayvanlar bu dünyaya kendilerine vücut giydirilerek, vücut elbisesi ile donatılıp, Talim ve taallüm amacıyla bu dünyaya gönderilmiştir.

Bu dünyada eğitimini yapan insanlar kendi Kemal derecesinde buradan mezun olurlar. Seviye içerisinde kabiliyetinin standartları çerçevesinde aynen ahirette de devam edeceklerdir.

Mesela İnsan Cennet hayatında aynen burada, dünyada sevmiş olduğu işlerini orada mecburiyet tahtında olmaksızın bir zevk içerisinde, aynı hizmetini, isteğini, çabasını, mesleğini, gayretini Terakki ederekten sonsuza kadar yükselerek devam ettirecektir.

-Ahirette hiçbir şey sıfırdan başlamıyor. Buradaki -Tabiri caizse- mânen emekli olunan katma değer üzerinden, derece itibarıyla ahirette aynısı, aynı Pergel açısı içerisinde devam edecektir.

Sonsuza dek ve iki insan arasındaki bu dünyadan farklı emeklilik, farklı açı ahirette kapanmaksızın, o açı sürekli bir şekilde açık kalarak sonsuza dek devam edecektir.

****************

Alemdeki eksiler artışlara ve artıların artmasına vesiledir.

Alemde eksi olarak, nokta olarak, kusur olarak görülen şey aslında başka artıları, başka mükemmelliklerin ortaya çıkmasına vesiledir. Böylece alemi ve her şeyi ve de olayları bir bütün olarak değerlendirmek, bir bütün içerisinde olaylara, meselelere, varlıklara, hayata, yaşayışa, seyre bakmak lazımdır.

Ceylan’ın görmedeki kusuru, çıtanın görmedeki üstünlüğünü ortaya çıkarır.

Bazı hayvanların zafiyet ve acziyeti, onu avlayan diğer avcı hayvanların avcılık karakterinin gelişiminin önünü açar.

Böylece umum varlıklar kemal yolunda kabiliyetlerin gelişimine sebeb olurken, alemde sürekli kabiliyetler üretilmiş olur.

Nebatat hayvanlara hizmet ederken, hayvanat da insana hizmet etmektedir.

Hepsi bir bütün olarak kabiliyetlerin gelişimine ve manen şükür mahsulünün devamına sebeb olur.

İşte Kader bir bütündür. Kader tüm artıların toplamıdır. Kader olaylara tüm eksi ve artıları ile, bir bütünlük içerisinde bakmak demektir.

Kader neticedir. Kader Hülasadır, Kader Tahterevallidir Kader bütün varlıklar arasındaki denge unsurudur. Nizam, intizam ve ölçüdür. Hakim İsminin tam tezahürüdür .

Allah’ın bütün isim ve sıfatlarının ana anahtarı alim ismindedir.

Kader Allahın ilmidir.

İlim ise maluma tabidir, malum ilme değil.

Yarıştaki amaç ve hedef başarılı ve iyi olanı ortaya çıkartmaktır. Bir yandan başarısız olanlar dökülürken, finale ve hedefe ulaşacak olanı seçmektir. Âlemdeki toplu yardımlaşmada bu başarıyı elde etmeyi hedefler …

Kemalini tamamlayan varlığını sürdürürken, tamamlayamayanlar dökülmektedir.

Mesela; yumurtanın üzerinde 21 gün oturulması halinde hayat devam ediyor.

Oluşumunu tamamlamayıp erken doğum, harici müdahale buna mani oluyor.

Aleme her şey kemalini tamamlamak için gönderilmiştir.

MEHMET ÖZÇELİK

18-11-2019

Loading

No ResponsesKasım 18th, 2019