ŞİANIN YAYILMACI POLİTİKA TEMSİLCİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

ŞİANIN YAYILMACI POLİTİKA TEMSİLCİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Şianın temsilci devleti olan iranın Hz. Aliye olan taraftarlık ve muhabbeti; sırf Hz. Ömere olan düşmanlılıklarından kaynaklanmaktadır.

Zira Hz. Ömer onların süper devletleri olan Sasani imparatorluklarını komutanı olan Sa’d bin ebi Vakkas eliyle ortadan kaldırdı.[1]

Ve 1400 yıldır iç ve dış savaşlarla hala toparlanmış değildir.

Ancak o süper devlet olma hayali devam etmektedir.

–Süleymani’nin Trump’ın emri ile Amerika tarafından vurulmuş olması Ortadoğu’da yeni bir ateşin alevlenmesine kapı açtı.

ABD ateşi zaten ortadoğu’yu o Ateş Çemberi içerisinde, Ateş kütlesi içerisinde yakmayı hedefliyor. Burada asıl amaçve hedef bunu İran’da yapmak istiyor.

Bir yandan Haşdi Şabi-nin başında olan Süleymani aynı zamanda IŞİD ve PKK’nın da yönlendirilmesinde ve aynı zamanda diğerlerinin de terör örgütlerinin de desteklenmesinde bize karşı menfi tavırlar içerisinde olmasında da rol almıştır.

-ABD’nin öldürdüğü El Mühendisi’nin Türkiye karşıtı skandal açıklaması ortaya çıktı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta havaalanına düzenlenen füze saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis öldürüldü. el-Mühendis “Türk askeri Irak’a adım atarsa, onlara DEAŞ’lı gibi davranacağız” ifadelerini kullanmıştı.[2]

Türkiyenin mesajında iki tarafa aklı selim tavsiyesinde bulunup, baş sağlığında bulunmaması ibretli olsa gerek.

Süleymani İran’ın ikinci adamıdır. Komutan olup bütün yetkilere sahip olarak tamamıyla ortadoğu’yu kontrol altına almakta, Suriye’deki Esed-e yardımdan tutunuzda Irak’taki şiiliğin yayılmasına kadar da şiiliğin yayılmasında Süleymaninin önemli bir rolü vardır.

İran bunu karşılıksız bırakmayacak mutlaka Amerika’nın elçiliklerinden tutunuz da, önemli adamlarına saldırmaya varıncaya kadar, Avrupa’daki elçiliklerine misilleme de bulunacaktır. Bu da zaman içerisinde Amerika’nın İrana tıpkı Suriye’yi ve Irağı ortadan kaldırma ve hala tamamıyla Kaos halinde bırakma durumu gibi, İran içerisinde ayaklanmaları arttıracak, İran’ın yıkılması için Tıpkı 1979 yılındaki unutulmaz o olayın tekrarını yaşayacak, yaşatacak ve ortadoğu’yu Bir Ateş Çemberi içerisinde bırakmaya gayret gösterecektir.

Fitne büyüktür.

-1993 yılında Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş Tv bir sohbetinde; Nato toplantısına gittiğinde büyükçe bir masanın üzerinde dünya haritasının sekize bölündüğünü ve üç devlet olan Irak- Suriye ve İranın Abd-ye verildiğini anlatmıştı.

Hesap ta o zamandan kurulmuş, ırakta kimyasal silahlar bulunduğu bahanesiyle işgal edilmiş ve arkasından bu durum yalanlanmıştı.

Ancak bir milyon insan ölmüş ve hala devam eden bir iç savaşın hazin ve iç yakıcı hali devam etmektedir.

2011 yılından beri Suriye-nin durumu ortada ve bir milyon kişide orada ölmüş, dört milyon bize gelirken, milyonlarcası göçmen durumuna düşmüştür.

Şimdi ise Sıra İran-a gelmişti.

Kolay lokma olmamakla beraber bir adım hatta bir çok adımın adımları atılmış durumda.

-ABD’nin 3 bin 500 askerini Ortadoğu’ya gönderdiği bildirildi. Sıcak gelişmelerin ardından İran ile ABD arasında İsviçre üzerinden karşılıklı mesaj trafiği yaşandı.[3]

-ABD bunun alt yapısını çoktan hazırlamıştı.

-ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Kasım Süleymani’nin yakın zamanda ABD topraklarında büyük bir şiddet eylemi planladığına dair kuvvetli istihbarat olduğunu açıkladı.[4]

-ABD.nin yaptığı doğru bir durum olmadığı gibi, Süleymani’nin bize zarar veren faaliyetleri de elbette doğru değildir.

Bu durum savaşı tetikleyen bir durumdur.

Zira o, Devrim Muhafızları, Hizbullah, Haşd-i Şabi ve diğer örgüt ve yapılanmalarının beyni idi.

Aynı zamanda Afganistan, Irak, Suriye, Lübnan, Yemen’e kadar örtülü operasyonların da yönlendiricisi idi.

Suriye’de dökülen kanların lekesi onun elinde de bulunmaktadır.

İşin garibi ABD-yi vurmayıp müslümanları vuran bu komutan, ABD tarafından vuruluyordu.

Belli ki büyük bir hesap vardı.

-Şimdiye kadar Osmanlı ile 23 defa savasan İran, nedense batıyla savaşmamış, savaşır görünmüş, Ortadoğu’da güç hakimiyetini sürdürmüştür.

Böylece 1502 yılından itibaren devam eden Şah İsmail’in başlattığı Safevi Şii devlet ve hakimiyetini sürdürmektedir.

Süleymani Suriye’deki yangını geniş çevrelere taşıyan bir aktördü.

Böylece Ortadoğu’da kirli insanların savaşı yani fillerin kavgası sürerken, çimler yani masumlar yaralanmakta ve ölmektedir.

İran tüm füze üslerini yüksek alarma geçirdi! ABD Patriot’ları konuşlandırıyor.[5]

-İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mecit Takht Ravançi, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesine karşılık, “çok sert bir şekilde intikam alacaklarını” söyledi. Ravançi, ”Amerika, İran’a karşı sadece ekonomik savaş değil, İran ordusunun en üst düzeydeki bir generaline suikast düzenleyerek zaten savaşı başlattı” ifadelerini kullandı.[6]

-İran gazetelerinde intikam manşetleri atılmaktadır.[7]

– Bu burada kalmayacak kurt kuzu bahaneleriyle orta doğuda bir ateş yakılacaktır.

Kıvılcım ise çakılmıştır.

Müslüman babanın oğlu olduğu söylenen Obama sırf İsrailin önünü açıp İran-a saldırması için getirilmiş olduğu halde, o ise oyalamalara giderek bunu gerçekleştirmemişti.

Aynı şekilde bu amaçla getirilen Trump seçimlere yakın bu ateşin fitilini yakmış, seçiminin alt yapısını oluşturmuştur.

İş ciddidir. Aklı selimin hakim olması gerektir.

Masumlar bu ateşe atılmamalı, korunmalıdır.

Allah korusun göç olursa bundan yine Türkiye zarar görür.

Muhtemelen İran içten vurulmaya ve çökertilmeye çalışılırken, Abd dışarıdan temsilcilerinin vurulmasıyla kavga kızıştırılacaktır.

Güç denemeleri kendisini konuşturacaktır.

İnsanların bir hesabı varsa elbette Allahında bir hesabı vardır.

“(Yahudiler) tuzak kurdular; Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah, tuzak kuranların hayırlısıdır.”[8]

MEHMET ÖZÇELİK

04-01-2020


[1] Bakınız. http://www.tesbitler.com/index.php?s=%C4%B0ran

[2] https://www.yenisafak.com/dunya/abdnin-oldurdugu-el-muhendisinin-turkiye-karsiti-skandal-aciklamasi-ortaya-cikti-3520559

[3] http://m.haber7.com/dunya/haber/2930724-toplanti-sonrasi-cok-sert-tehdit-abdden-son-dakika-hamlesi

[4] https://www.trthaber.com/haber/dunya/abd-genelkurmay-baskanindan-suleymaninin-oldurulmesiyle-ilgili-yeni-iddia-451542.html

[5] http://m.haber7.com/dunya/haber/2930859-iran-tum-fuze-uslerini-yuksek-alarma-gecirdi-abd-patriotlari-konuslandiriyor.

[6] http://m.haber7.com/dunya/haber/2930785-irandan-son-dakika-cikisi-acik-acik-soyledi-savas-basladi

[7] http://www.haber7.com/foto-galeri/60770-kasim-suleymani-suikastinin-ardindan-iran-gazeteleri-mansetleri

[8] Âl-i İmrân sûresi, âyet 54.

Loading

No ResponsesOcak 4th, 2020