SEVİNEMEDİLER

SEVİNEMEDİLER

Sevinmediler, sevinemediler, sevinmek istemediler.

Yani üzüldüler Karadeniz’de çıkan 320 milyar metre3 petrole.

Bunların problemi Sayın Erdoğan’la değil; bu milletle, bu milletin değerleriyle, bu milletin geçmişi ve tarihiyle.

Problem anlayış problemidir.

Problem değerler problemidir.

Problem tarih problemidir.

Müjdeli haberi; neden Cuma günü açıklıyor, diyen insanın problemi, oturmamış ve oluşmamış bir kişilik ve değer problemidir.

Cumhurbaşkanı açıklamayı niye cuma günü verecek diyecek kadar alçalan bir zihniyet, hakikaten irinli, kirli, kısır ve cehenneme odun olabilecek, kalitesi düşük bir haldir.

Zihni kirli olanlar hala havayı kirletmekte ve bu sevinci bulandırmak için üstünü örtmeye ve saptırmaya çalışmaktadırlar.

-Ama, fakat, ancak ile tamamıyla sevinemeyen insanın işi, suyu bulandırıp balık avlama, siyasi kirlilik, oluşmamış şahsiyet, basar ve basiret körlüğüdür.

-Bu memleketin en büyük eksikliği; enerji eksikliği, doğalgaz eksikliği vesaire eksikliği değildir.

Bu memleketin en büyük eksikliği, adam eksikliğidir.

Adam eksikliğinden kastım, azınlıkların harcadığı çoğunlukların kaybıdır.

Bir yabancı elçinin okullarımızın önündeki cıvıl cıvıl oynayan öğrencileri görünce;

Ne büyük bir başarı sağlıyorsunuz, deyince bizim temsilci;

Nasıl olur ya hu, bizler eğitimden şikayetçiyiz, ne başarısı deyince yabancı elçi cevabında;

Bu öğrencileri bozmadaki başarınıza, nasıl bozduğunuza şaşıyorum, der.

Adeta başarılı öğrenci, defolu öğrenci durumuna düşmektedir.

-Bir zihniyet bozukluğunun ve bu milletin enerjisini bitiren insanların varlığı ve çokluğu ve de bu milletin bütün değerlerini bitirmesi ile orantılı olarak enerjisini ve gücünü bitirmesidir.

Birçok değerlerini bitirmesi ile toplumu ve zamanını bitiren bu zihniyet, kısır zihniyet Türkiye’yi bitirmektedir.

Türkiye’nin bulmuş olduğu 320 milyar metreküplük doğalgaza karşı bazılarının hazımsızlığı, çapsızlıklarını göstermektedir.

**************  

Üzerimizden Ayasofya’nın açılması ile beddua kalkmış, maddi ve manevi yönden ilerlemeye başladık.

İşte Ağustos ayında ortaya çıkmış olan Fatih gemisinin keşfetmiş olduğu doğalgaz, hakikaten 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi olup, yıllık 40 milyar dolar cari açığı kapatacak hatta arttıracak bir duruma gelmiştir. İnşallah artık beddua da kalktı, zincirler kırıldı, kilit açıldı ve artık bu milleti kimse durduramaz.

-Abdülhamit’ten bu yana; doğusundan batısına memleketin birçok yerinde petrol olduğu konusunda bizzat tespit edilmiş ama maalesef şimdiye kadar ya çok kaliteli olmadığı, yeterli değil, masrafları kurtarmaz, gerek yok denilip kapatıldı.

Bu kadar parayı nereden bulacağız, bu kadar parayı ona vermektense dışarıdan alırız gibi hainane, cahilane bir şekilde bu millet çok ihanet yaşadı.

-Suya sabuna dokunmayın deyip geçmişte hep kirli kalanlar, kirli olanlar, kirletenler; Bugün de temizlenenlere engel olmaya çalışarak, ne işimiz var? Ne yapıyoruz? Niye gidiyor, niye orada oluyoruz? niye karışıyoruz? Ne derler gibi ifadelerle pisliklerini sürdürmeye, pis kalmayı yine dayatmaya devam etmektedirler.

Suya sabuna dokunulacaktır, temizlik için…

Geçmişi kirletip ve de kirli olanlar, geleceğimizi de kirletmektedirler.

-100 küsur yıldır bugün yeni yeni cumhurbaşkanının vereceği Müjde genelde Akdeniz’de Petrol doğalgaz bulunması yönünde ağırlık olmakla beraber şunu gösteriyor ki; hakikaten şimdiye kadar bu milletin maddi manevi gelişmesine engel olanların yavaş yavaş devre dışı olması ile millet toplanmakta, kendine gelmekte, maddi ve manevi olarak donanımlı bir hale gelmektedir.

Yapılan bunca ihanetler içerisinde hala bir kasıt aramamak safdilane, daha ötesini ahmakane veya bir siyaset ve taktik tavır içerisine girip de işin üzerine örtbas etmeye çalışmak, sulandırmak, tamamen o ihanet içerisinde olanlarla beraber aynı kapta bulunmak demektir. Onları desteklemek demektir.

Çoklar bunun bir ihanet içerisinde olunduğunun farkındadır.

Esefle ifade etmeliyim ki; Sayın Erdoğan hazımsızlığı, bir kısım insana devletteki başarısızlığın, hükümetin başarısızlığının devam etmesi ve müjdeli şeylerin olmaması veya müjde verilecek olan şeylerin daha önceden de olan şeylerin devamı olarak ifade ederek örtbas edilmeye çalışılması, tam bir hazımsızlık ve nefretin ifadesidir.

Loading

No ResponsesAğustos 22nd, 2020