SAVAŞ ÇIKAR MI

SAVAŞ ÇIKAR MI ?

Aslında savaş bitmedi ki, tekrar yeniden bir savaş çıkmış olsun!

Savaş çoktan beri sürmektedir.

Hem içte ve hem de dışta.

-Evet gene de Savaş çıkar mı?

Her yolu deneyen haçlı ordusu ve ağa babaları olan Abd, denemelerinde başarılı olamaz; son yol olarak güçsüz düşürmek ve de kontrolü kontrol altına almak için savaşa piyonları sevk eder.

Tıpkı Kıbrıs’ta askeri ambargo koyup, destek olmadığı gibi.

Şimdi yunana destek olur, bizi alttan alta tehdit eder ve önceki fetö darbesi, ekonomik saldırılarla sonuç alamayınca, muhalefetle ortaklık yapıp onlarla da bir sonuç alamadı.

Kurdurduğu kıytırık partilerle de sonuç alamayacağı göründüğünden savaşta tereddüt etmez.

Bunda da nabız yoklayacaktır.

Acaba savaşırsa bu durum İslam Ülkelerini bir araya getirir mi?

İttihad-ı İslama istemeden sebeb olur mu?

İran’a yaptığı gibi bu milleti içten yıkma en büyük hedefleridir.

Bir asırlık piyonları devrededir.

50 yıllık Pkk ile zayıflatsa, meşgul etse de bir sonuç alamadı.

50 bine yakın tır silah göndererek sonuç almaya çalıştı.

Ve şimdi de Bae, Suud-i Arabistan, Mısır gibi arap ülkelerini cepheye sürerek sonuç almaya çalışıyor.

Akdeniz hattı şu an hedefte ancak Türkiye’yi bütün bütün ve tamamen gözden çıkarmak istemiyor.

Kontrol etmek onun en büyük hedefi.

Türkiye’yi kontrol ederek, İslam Ülkelerini kontrol etmek onun bir asırlık hedef ve hevesidir.

-Ne gariptir ki? ABD başkan adayı Biden içerdekiler ile ortaklık yapıyor. Ve

Benim problemim Türk halkı ile değil, Erdoğan iledir. Erdoğan’ı devirelim, derken; Avrupa ülkeleri de aynı zihniyetle bizim problemimiz Türkiye ile değil, Erdoğan’la diyor.

Tıpkı yüz yıl önce; Bizim Problemimiz Abdulhamid iledir, deyip koca Osmanlıyı yıktıkları gibi.

Türkiye imparatorluğa dönüyor, diye her türlü entrikalarını devreye koymuş ve sırtlanlar topluluğu olarak ortak hareket etmektedirler. Dün bunu gizli yaparlarken Şimdi bunu açıkça yapmaktadırlar.

Ne garip değil mi? Ya içerdekiler? Ya içteki ortaklar?

 Yunan yanlıları ve hayranları? Darbe sever ve ortakları?

Türkiye ile İran arasında savaş çıksa, İran’ın tarafında olurum diyen doku uyuşmazlığı olanlar veya Ben olsam Türkiye’ye Ramazanda saldırırım diyen nasipsizler veya İmam Hatiplere hakaret eden müptezel provakatörler?

Darbe severler içerideki muhipleriyle yoklama yapıp, kokmuş ve kokuşmuş eski senaryoları devreye koyma sevdalarından hala vazgeçmiş değildirler.[1]

– Hürriyete hitap. Ey hürriyet-i şer’î! Öyle müthiş ve fakat güzel ve müjdeli bir sadâ ile çağırıyorsun ki, benim gibi bir bedeviyi tabakat-ı gaflet altında yatmışken uyandırıyorsun. Sen olmasaydın, ben ve umum millet, zindan-ı esarette kalacaktık. Seni ömr-ü ebedî ile tebşir ediyorum. Eğer aynü’l hayat şeriatı menba-ı hayat yapsan ve o cennette neşvünema bulsan, bu millet-i mazlumenin de eski zamana nispeten bin derece terakki edeceğini müjde veriyorum. Eğer hakkıyla seni rehber etse, ağrâz-ı şahsî ve fikr-i intikam ile sizi lekedar etmezse…

Yâ Rab! Ne saâdetli bir kıyamet ve ne güzel bir haşir ki, وَالْبَعْثُ بَعْدَ الْمَوْتِ 1 hakikatinin küçük bir misalini bu zaman bize tasvir ediyor. Şöyle ki:

Asya’nın ve Rumeli’nin köşelerinde medfun olan medeniyet-i kadîme hayata başlamış ve menfaatini mazarrat-ı umumiyede arayan ve istibdadı arzu edenler, يَا لَيْتَنِي كُنْتُ تُرَابًا 2 demeye başladılar. Yeni hükûmet-i meşrutamız mu’cize gibi doğduğu için, inşaallah bir seneye kadar, نُكَلِّمُ مَنْ كَانَ فِى الْمَهْدِ صَبِيًّا 3 sırrına mazhar olacağız. Mütevekkilâne, sabûrâne tuttuğumuz otuz sene Ramazan-ı sükûtun sevabıdır ki, azapsız, cennet-i terakki ve medeniyet kapılarını bize açmıştır. Hâkimiyet-i milliyenin beraat-i istihlâli olan kanun-u şer’î hâzin-i cennet gibi bizi duhule davet ediyor. Ey mazlum ihvan-ı vatan! Gidelim, dahil olalım. Birinci kapısı, şeriat dairesinde ittihad-ı kulub; ikincisi, muhabbet-i milliye; üçüncüsü, maarif; dördüncüsü, sa’y-i insanî; beşincisi, terk-i sefahettir. Ötekilerini sizin zihninize havale ediyorum.

Sakın, ey ihvan-ı vatan, sefahetlerle ve dinde lâübaliliklerle tekrar öldürmeyiniz.” (Bediüzzaman)

MEHMET ÖZÇELİK

19-09-2020


[1] https://www.haber7.com/foto-galeri/64812-12-eylul-darbesi-mansetlere-ve-fotograflara-boyle-yansidi/p5

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/darbe-yapacagimizi-herkesten-gizledik-sen-nasil-ogrendin-6034010/

Loading

No ResponsesEylül 19th, 2020