DARBECİLER DERBEDER OLSUN-IŞIKLARI SÖNSÜN

DARBECİLER DERBEDER OLSUN

IŞIKLARI SÖNSÜN

Darbelerin anası olan ve de darbelerin kapısını açan 1960 yılında Rahmetlik babam darbelerin adamıydı. Ben dört beş aylık bir çocuk iken darbelerin çocuğu oldum ve darbelerle büyüdüm. Darbelerle çocuk sahibi oldum.

Seviniyordum belki çocuklarım darbeden darbedar olmaz diye ancak onlarda darbelerle doğdu ve darbelerle büyüdüler.

Çanakkale’ye denk gelebilecek 15 Temmuz darbesini de maalesef gördüler. O hali de görüp, yaşadılar. Hala bitmiş değil. Kaygan ve de kaypak bir zemindeyiz. Hala birileri hevesli. Dışarıdaki ve içerideki kirli eller bu konuda ortaklık yapıp beraberce bu toplumu o ortama çekme çabası içerisinde. Derbeder etmek için her türlü heves peşinde koşmaktadırlar. Allah hepsini kahretsin.

Darbelere zemin hazırlayanlar şu anda kabirlerinde azap çekiyorlar, azapları ziyade olsun. Zemin hazırlayanlar, darbe çığırtkanlığı yapanlar, alkışlayanlar, darbe heveslileri, darbeden medet umanlar ise; her iki cihanda Derbeder olsunlar. Perişan olsunlar.

Darbe ışıklarını yakanların her iki cihanda da ışıklar sönsün.

-Babam gördü darbeleri, ben gördüm darbeleri, çocuklarım görmez diye memnun kalıyordum. Umutluydum ama umudum da suya düştü.

Daha büyük korkum ise; maalesef aynı şekilde bundan sonra 50 yıl süreyle devam edecek olan tehlikeli çatışmaların fitilleri ateşlenmiş, şimdiden görülmektedir.

Maalesef o da hukuk zemini perdesi altında yapılmakta ve yürütülmektedir.

Toplumdaki olumsuzluklar hukuk içerisinde kendilerini barındırmaya ve sürdürmeye çalışıyor. Bugün Tabipler Birliği’nin başındaki kişinin terörden sorgulanması, her alanda yapılan olumsuzluklar, hukuktaki değişmeler, toplumu tamamen yansıtmış olmaması, yetersiz olması, kanunlardan ziyade medyanın etkisi, tesiri ve ağırlığı ile hüküm verilmiş olması düşündürücüdür.

Mesela bir belediye başkanı hakkında o kadar fuhuş ile ilgili isnatlarda bulunulurken pek bir şey yapılmamasına veya öyle görünmesine rağmen, diğer taraftan toplumun tepkisinden dolayı başka bir olay anında uygulamaya konulmaktadır. Oysa hukukun herkese de aynı derecede uygulanması, yerine getirilmesi, takip edilmesi ve kararın kısa sürede neticeye bağlanması gerekir. Aynı ölçüde maalesef gitmiyor, hukukun kendi arasında da bir çatışması var.

Bilinmesi gereken gerçekten milletin hukuku mu yoksa medyanın hukuku mu cereyan etmektedir?

-Şu beni çok düşündürüyor. Yıllar öncesinde de bunu söyledim. İçerisinde olanlara da söyledim. Dün hukukun Ergenekon’dan idam ve müebbetle yargıladıkları bugün serbestler. Şu anda Fetö’den müebbet ve idamla yargılananlar bir müddet sonra onlar da aynı şekilde olmayacağını ne malum!

Hukuk kılıfı içerisinde yapılacak bu yanlışlarla nasıl ki şimdiye kadar toplum; rejim ve rejim karşıtı, laik anti laik, sağcı solcu, alevi-sünni tartışmaları bu sefer farklı boyutları ile bir 50 yıl daha sürdürülecek.

Bu durum beni tedirgin etmektedir. Toplumda ayrı savaş alanları, ayrı ayrı çatışma alanlarının adeta yolları açılmakta, taşları döşenmektedir. Tamamen hukukun gerçek manada uygulanmaması, yeterli derecede gerçekleşmemesi, bir yandan hayatını vermiş olan polis ve askerin şehit edilmesine karşı, onu şehit edenlerin yeterli cezayı almaması gibi durumlar, toplumlarda kavgaları getirecek.

Bizim memleketimizin zemini çok kaygan ve kaypak, en küçük bir şey de çok rahatlıkla kayılabiliyor.

Anayasa Mahkemesi’nin en üst düzeyindeki üyesinin kalkıp da ‘Işıklar yanıyor.’ ifadesi ile çok rahatlıkla toplum kaygan bir zemine çekilip, büyük tartışmalara neden oluyor.

Patavatsız bir çıkış. İyi niyetli ve iyi düşünceli bir durum değil.[1]

Sürekli söyledim ve yazdım ki; Türkiye’nin en önemli problemi, hukuk problemidir.[2]

Darbeler hukuktan beslenmekte ve destek görmektedir.[3]

Milletin ışığını ve geleceğini söndüren ve de bunda katkısı olanların iki cihanda ışıkları sönsün.

******************** 

Ve işte bu iki fecaat olaya karşı en üstten tepkiler;

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Tabipler Birliği’ne çok sert tepki.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) eleştirdi ve “Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor? Türkiye’nin artık bu ayıptan kurtulmasının vakti gelmiştir. Bu adımı atmamız lazım. Tek tek her meslek kuruluşunda değişiklik için Meclis’imiz derhal harekete geçmelidir.” diye konuştu.[4]

-Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan;” Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan: TBB’nin başına terör örgütünden birini getirdiler.[5]

Bu büyük bir ifşaattır. Dehşetli bir kirlenmedir.

O da en az dağdaki eşkıya kadar tehlikelidir, eğer teröre ve teröriste bir destek varsa…

Ve diğer yandan hukukun en üstünden gelen bir ses;” AK Parti MKYK ve MYK Üyesi Ömer Çelik sosyal medya hesabından çok sert açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, ”Demokrasimizi kimse tehdit edemez. Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz.” ifadelerinde bulundu.[6]

-Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da bir cevap; Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Talihsiz açıklama, keşke yapmamış olsaydı. Bir üyeye böyle bir şey düşmezdi. Bir üyenin adeta siyasete soyunması” dedi.[7]

 -1960 darbesinin arkasında hukuk vardı ve maalesef bugün de darbe imasını anayasa mahkemesinin bir üyesi hatırlatmaktadır.

-Kirli ittifak dışta da içte de kendisini göstermektedir.

-“Katar Emiri Temim’den Macron’a cevap: Erdoğan benim babamdır

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Türkiye’nin yanında olmakla suçladığı Katar Emiri Şeyh Temim al-Sani’den tokat gibi bir cevap aldığı ortaya çıktı. “Türkiye ekonomik olarak çökecekti. Sen yardım ettin, onun üzerine Erdoğan kurtuldu” diyen Macron, al-Sani’nin “2017 Haziran ayında darbe girişimi yapılırken yanımda bir tek Tayyip Erdoğan vardı. O benim babamdır. Ölene kadar bu böyle olacak. Onunla birlikte olmaktan asla vazgeçmeyeceğim” sözleriyle şoke oldu.[8]

***************  

HDP’den istifa eden Tan: Partinin PKK ile bağı gizlenemez.

Eski milletvekili Altan Tan, terör örgütü PKK’nin siyasi kanadı olan HDP hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Partiyle PKK ilişkisinin saklı olmadığını dile getiren Tan, “Gizlemek beyhude. Bu konuda daha çok ses çıkacak” ifadelerini kullandı.[9]

-Beyefendiye günaydın desek mi, biraz daha mı uyanmasını beklesek?[10]

 Peki şimdiye kadarki zulme olan ortaklığın ne olacak?

Zira zulme rıza zulümdür.

Akıtılan o kadar polis ve asker şehidin ve masumun kanının kiri eline bulaşanın üzerinden büyük okyanus bile aksa temizleyemez.

Yoksa günah çıkarma mı veya birilerinin mesajına uyarak bende vereyim adeti mi?

Belli ki birilerinin günah çıkarmaya çalışması, diğerlerini de günah çıkarmaya teşvik etmektedir. O itiraflar günahlarını ne kadar temizler.

Tıpkı yıllar önce bir Müdür Yardımcısının yanına gittiğimde sınıf öğretmenliğinden emekli olan solcu arkadaşı kendisine; 25 yıldır çocuklara yanlış şeyleri anlatıyormuşuz, diye pişmanlığını dile getirip ayrıldı.

Ben de  o arkadaşa; insan hata yapabilir ancak 25 yılda 1. Sınıftan 5. Sınıfa kadar 5 kere öğrencileri mezun etse. Bunlarda 40 kişiden toplam 200 kişi olsa.

Bunların ailesi var, kendileri bir aile kuracak, devletin önemli makamlarına geçecek, bu çocukların sadece dünya hayatlarını değil, ebedi ahiret hayatlarını da inancı daha doğrusu inanmaması sebebiyle kaybettirdiklerinin yerini nasıl dolduracak. Asıl onlarla nasıl helalleşecek. Onları bulup yanlış yaptığını bildirip, doğrusunu söyleyecek?

İmkansız. Bu büyük bir vebaldir.

MEHMET ÖZÇELİK

16-10-2020


[1] https://www.yenisafak.com/gundem/aym-uyesi-engin-yildirimin-kardesi-fetoden-yargilaniyormus-3571010

https://www.google.com/amp/s/m.turkiyegazetesi.com.tr/amp/gundem/739166.aspx

[2] http://www.tesbitler.com/index.php?s=Hukuk

[3] http://www.tesbitler.com/index.php?s=darbe

https://www.superhaber.tv/gar-saldirisi-oncesi-henri-barkey-turkiyede-sehirler-havaya-ucar-haber-304139

[4] https://www.haber7.com/siyaset/haber/3023711-cumhurbaskanierdogandan-turk-tabipler-birligine-cok-sert-tepki

[5] https://www.yenisafak.com/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-tbbnin-basina-teror-orgutunden-birini-getirdiler-3570873

[6] https://www.haber7.com/guncel/haber/3023521-aym-uyesinin-skandal-cikisina-pes-pese-cok-sert-tepkiler/?detay=2

[7] https://www.yenisafak.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-talihsiz-bir-paylasimdi-keske-yapmasaydi-ona-dusmezdi-3570875

https://www.ahaber.com.tr/gundem/2020/10/14/anayasa-mahkemesi-uyesinin-isiklar-yaniyor-paylasimi-yeniden-gundeme-getirdi-iste-aymnin-skandal-kararlarla-dolu-gecmisi

https://www.ahaber.com.tr/gundem/2020/10/14/son-dakika-isik-mesajinin-perde-arkasinda-ne-var-a-haberde-flas-aciklamalar-turkiyeye-kimse-ayar-vermeye-calisamaz?paging=2

[8] https://www.yenisafak.com/gundem/katar-emiri-temimden-macrona-cevap-erdogan-benim-babamdir-3570827

https://www.ahaber.com.tr/gundem/2020/10/14/katar-emiri-temimden-macrona-soguk-dus-erdogan-benim-babamdir

https://www.haber7.com/guncel/haber/3019742-baeden-150-ucak-dolusu-silah

[9] https://www.yenisafak.com/gundem/hdpden-istifa-eden-tan-partinin-pkk-ile-bagi-gizlenemez-3570966

[10] https://www.haber7.com/siyaset/haber/2791567-hdpli-ayhan-bilgenden-ittifak-itirafi

https://www.haber7.com/siyaset/haber/2397320-hdpden-tarihi-itiraf

https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/10/16/son-dakika-haberler-hdp-icinde-isyan-buyuyor-once-ayhan-bilgen-simdi-de-altan-tandan-bomba-itiraflar

Loading

No ResponsesEkim 16th, 2020