KANAYAN YARAMIZ

KANAYAN YARAMIZ

Hassas karnımız, kanayan yaramız, iltihaplı uzvumuz, 1400 yıllık hüznümüz Cemel ve Sıffin vakalarıdır.

Hassas karnımızı Cemel ve Sıffin vakalarında Peygamber Efendimizin eşi Hz Aişe’den Cennetle müjdelenenlere kadar olan şahsiyetler bulundu.

Ancak fitnenin onların bütün parlaklıklarını gizlemiş olduğu ve bir kıvılcımın koca ormanı yaktığı gibi; fitne ateşi de Cemel ve Sıffin de çok sahabi şahsiyetleri yaktı.

Bugün aynı oyun Cemel ve Sıffin Vakası doğrultusunda alevi-sünni bahanesiyle, İslam  dünyası birbirleriyle karşı karşıya getirilmektedir.

Suriye bu yöntemle dağıldı ve dağıtıldı. Bir milyon insan ölüp, milyonlarca insanda farklı yerlere dağıldı. 4,5 milyon kadar Türkiye’de bulunmaktadır.

Beyrut’ta da aynı şekilde oyun sergilenmektedir.

İslam dünyası böylece farklı olan grupların birbirleriyle çatıştığı bir ortama itilmektedir.

Yok edilmeye, yıpratılmaya ve en azından gücünün azaltılmasına, kaos ortamının oluşturulmasına sebep olunmaktadır.

-1970’ten bu yana Türkiye’de Kahraman Maraş ve Çorum olaylarıyla bu sürekli alevlenmeye çalışıldı, hala da bitmiş değil.

Şu anda da her yönüyle tahrik edilmeye, yıpratılmaya çalışılıyor.

Afganistan’da nitekim öyle oldu. Son haftalarda iki cuma peş peşe şiilerin bulunduğu camiler bombalanarak, ölümlere ve birçok İnsanın yaralanmasına neden oldu.

Evet batı dünyası, gizli dinsiz komiteler İslam dünyasını alevi-sünni diye aynen asr-ı saadet’te olduğu gibi, başlangıçtaki noktaya çekmeye çalışmaktadırlar.

Müslümanı Müslümana kırdırmaya çalışmaktadırlar.

*************  

20 yıl Afganistan’da kalan ABD, yeteri kadar Afganlıyı öldüremeyip, bunun yöntemini değiştirerek tıpkı Irak’taki gibi terör saldırılarıyla, sürekli kaos ortamı oluşturmayı hedeflemektedir.

Evet, Afganistan Irak gibi yapılmaya çalışılıyor.

Özellikle Şii camisine yapılarak, alevi Sünni çatışması ve arkasından sünni camilerin bombalanmaya başlamasıyla körüklenmeye çalışılıyor.

Haçlı zihniyeti Suriye’de uyguladığı mezhep kavgasını, tüm İslam dünyasına uygulamaya çalışıyor.

*************   

BATI BALTASININ BİZDEKİ SAPI: İRAN

Lübnan’daki Hizbullah’ın ilk genel sekreteri Subhi et-Tufeyli, İran’ın Dağlık Karabağ krizinde neden Ermenistan’ın yanında yer aldığını açıkladı. Tufeyli, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in kendisine ”Türkiye’nin önünde koridor olması için Ermeniler ile birlikteyiz” dediğini iddia etti.[1]

Bunu İran körüklemekte, batının oyunu, oyuncağı ve piyonu olarak.

İçimizdeki Truva atları…

-Almanya’da Alevilik din olarak kabul edildi! ‘Yeni bir çatışma hedefleniyor’[2]

-Erdebili okulu 3 kuşak sonra Şiiliğe geçip, Şah ismaile de katılmıştır.

Yavuz Sultan Selim 1502 yılında Şah İsmail’le başlayan Şiiliği, bugün İran’ın uyguladığı yayılmacı haliyle olan çıkışını engellemiş, durdurmuştu.

-“Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ zaferinin ardından İran üzerinden Ermenistan’a, oradan da Avrupa’ya gönderilen çok miktarda uyuşturucu ele geçirdiklerini belirterek “Bu Ermenistan’ın yaklaşık 30 yılda İran ile birlik olarak Azerbaycan’ın daha önce işgal altında bulunan topraklarını Avrupa’ya uyuşturucu güzergahı olarak kullandığı anlamına geliyor.” dedi.”[3]

-“Aliyev’den ağır suçlama: İran, Karabağ’da uyuşturucu hattı kurdu.”[4]

MEHMET ÖZÇELİK

16-10-2021


[1] https://video.haber7.com/video-galeri/195177-iran-haddi-asiyor-zarifin-turkiye-hakkindaki-skandal-sozlerini-boyle-acikladi

[2] https://www.haber7.com/dunya/haber/3044406-almanyada-alevilik-din-olarak-kabul-edildi-yeni-bir-catisma-hedefleniyor

[3] https://www.haber7.com/dunya/haber/3151823-aliyev-ifsa-etti-cok-konusulacak-iran-ermenistan-cikisi

[4] https://www.yenisafak.com/dunya/aliyevden-agir-suclama-iran-karabagda-uyusturucu-hatti-kurdu-3707176

Loading

No ResponsesEkim 16th, 2021