ERMENİ HABERLERİ

ERMENİ HABERLERİ

Ermeni örgütü olan Asala 1975’de kuruldu. Amaç; kendileri katliam yaparak, kendilerine katliam yapıldığını tüm dünyaya duyurmak ve kabul etmeyi amaçlamaktadır. Yönetimde bulunan Agop Agopyan’ın Atina’da Ermeni karşıtı bir grup tarafından 25-4-1988 yılında öldürülüşüne kadar bu katliamlarını devam ettirmişlerdir.

“Asala’ya en büyük destegi Corc Habas’in (George Habash)  Marxist-Leninist grubu FHKC (Filistin Halk Kurtulus Cephesi) ve Ahmad Jibril’in  FHKC-GK (Filistin Halk Kurtulus Cephesi-Genel Komutanligi) verdi.”[1]

1973-den, 4-7-1994-e kadar 41 eylem yapmışlar.

Kısa adı Asala olan “Ermenistan’ın Kurtuluşu için Gizli Ermeni Ordusu” 1975’de Marksist-Leninist görüşlü Ermeni terörist tarafından kuruldu. Asala, “Orly Grubu”  ve “3 Ekim Örgütü” adları ile de tanınıyordu. Asala en çok eylem yapan Ermeni Terör örgütüydü.

Amacı, 1915’de yapıldığı iddia edilen sözde Ermeni katliamını dünyaya duyurmak, onun öcünü almak ve Türkiye hudutları içinde bulunan sözde Ermenistan topraklarını kurtarmaktı.

Hedefi, Türkiye Cumhuriyeti kuruluşları ve onun memurları olan, Agop Agopyan (Hagop Hagopian) yönetimindeki Asala, Agopyan’ın 25 Nisan 1988’de Atina’da karşı bir  Ermeni  grubu tarafından öldürülmesine kadar terör faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam etti.

Asala’ya en büyük desteği Corc Habas’ın (George Habash)  Marxist-Leninist grubu FHKC (Filistin Halk Kurtuluş Cephesi) ve Ahmad Jibril’in  FHKC-GK (Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlığı) verdi.

Türkiye’ye yönelik her türlü terör hareketine kucak açan Suriye, Asala’ya da, barınma ve eğitim gibi önemli imkanlar tanıdı. Destek veren ülkelerden biri de Libya idi.

Birkaç yüz üyesi ve sempatizanı bulunan Asala, Türk kuruluşlarına karşı bir çok bombalama faaliyetinde bulundu, çogunlugu Disisleri mensubu olan memurlarımıza karşı bir düzine suikast eylemleri yaptı.

Türk resmi kayıtlarına göre Ermeni Terör örgütleri 1973-1985 yılları arasında 199 terör eyleminde bulunmuştu. Bu saldırılar sonunda 41 Türk vatandaşı şehit olmuş, 161 kişi ise yaralanmıştı.

Ermeni Terör örgütlerinden sadece Asala ise, 1975 ila 1998 arasında 350’den fazla eylem gerçekleştirdiğini iddia ediyordu. Eylül 1998’de Asala’nın terör faaliyetlerini içeren dökümanlarını, Erivan’daki Ulusal Kütüphane’ye verdiklerini belirten ASALA’nın siyasi kanadı “Ermenistan Halk Haraketi”nin temsilcilerinden Vazgen Petrosyan,  “Ermenistan, ASALA hakkında çok az şey biliyor; biz de, faaliyetlerimizi araştırmacıların hizmetine sunmak için bu belgeleri Ulusal Kütüphane’ye veriyoruz” diye konuştu. 1975 yılından bu yana, çoğu Türk diplomatlarına yönelik olmak üzere 350’den fazla faaliyet gerçekleştirildiğini söyleyen Petrosyan, örgütün ayni yıl (1998) içinde de üç eylem gerçekleştirdiğini iddia etti.

Evet eylem rakamları maalesef birbirine uymuyor. Bu istihbaratımızın esasi bırakıp, siyasiler açısından prim yapan islerle uğraşmasından kaynaklanıyor. Gerek Ermeni Terör örgütleri, gerekse de PKK ile  mücadele kararı alındığında, istihbarat arşivlerinde ise yarayacak bir bilgi bulunmadığını belirtmekte yarar var.

Ermeni terörüne yönelik Türkiye’nin karşı faaliyetlerine geçmeden önce belli başlı Ermeni eylemlerini hatırlamakta yarar var.”[2]

Dün olduğu gibi bugünde yani aslında biz elli yıldır Pkk ile değil başta Abd, Avrupa, İsrail, Ermenistan, kısaca haçlı ordularıyla savaşıyoruz.

Bu savaş öyle geniş alanda cereyan ediyor ki; dinimizden dilimize kadar sadece memleketinin işgali değil, inanç ve kültürün bozulmasına kadar kavga sürdürülmektedir.

-Nitekim, dilimizi Ermenice olan sal-a bindirdiler, sel-e götürdüler. Oysa Milletimizin Kamus-u namusudur. Ödün verme, odun ver. Yanıta kanıtın var mı? Olasılık mı, güldürme kısık kısık, ağrıyor bendeki kasık!!![3]

– Avrupa parlamentosuna verilen kararda, Ayasofya’nın kiliseye çevrilmesi teklifi yapıldı. Neden?

-Fikir savaşları dijital dünyada.

Dijital ortamda fikirleri kontrol altına almak ve de kontrol etme yöntemleri devrede.

Maddi yönden devletlere hakim olmaya çalışanlar, bugün ferden ferda her bireye dijital olarak hakim olma savaşları başlatmıştır.

MEHMET ÖZÇELİK

25-05-2022

 

 

 

[1] www.atin.org.24-6-2001.

[2] Atin.org-dan.26-4-2001. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ak-parti-milletvekili-ozsavli-iddialari-curutecek-belgelere-ulastim-41204089

[3] http://kadirmisiroglu.com/boykot-kelimeler.html

 

Loading

No ResponsesMayıs 25th, 2022