Eski CIA ajanı Ruppert:
11 Eylül'ü CIA düzenledi

 

 

 

 


11 Eylül 2001 günü Amerika'da yaşanan kamikaze saldırılarının perde arkası giderek aralanıyor. ABD Başkan adaylarından Lyndon LaRouche ve Pakistanlı istihbaratçı general Hamdi Gül'den sonra eski bir CIA ajanı olan Michael Ruppert de saldırının CIA tarafından düzenlendiğini belgeleriyle ortaya koydu.

 

Eski bir CIA ajanı olan Michael Ruppert, iddiasına 1 yıl boyunca ABD medyasında yayınlanan 29 makaleyi kanıt olarak gösterdi. Ruppert’in iddiası uluslararası haber ajanslarınca da duyurulan iddiası www.copvcia.com adlı istihbarat sitesinde de ayrıntılarıyla rapor halinde yer aldı. Rapora göre CIA, böyle bir saldırıyı yıllar önce planlamaya başladı ve aşamalı olarak uygulamaya geçirdi. İşte Ruppert imzalı yazıda kronolojik olarak sunulan deliller:

1998-2000: ABD eski başkanı baba George Bush, savunma sanayii şirketi Garleye Group adına Suudi Arabistan’a gitti. Kraliyet ailesinin yanı sıra Suudi terörist Ladin’in ailesiyle görüştü. (Wall Street Journal, 27 Eylül 2001)

13 Şubat 2001: Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) El Kaide örgütünün haberleşmede kullandığı şifreleri çözdüğü ortaya çıktı. Ladin, 7 ayda şifreleri değiştirmiş olsa bile bu hükümetin “saldırılar yıllar önce planlandı” açıklamasıyla çelişiyor. (UPI Haber ajansı)

Mayıs 2001: Eski bir Gizli Servis ajanı olan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Richard Armitage, CIA başkanı George Tenet’le Pakistan’a gitti. Devlet Başkanı Pervez Müşerref’le gizli bir görüşme yaptı. Bu gezi sırasında Tenet Pakistan Gizli Servisi (ISI) Başkanı General Mahmud Ahmed’le görüştü. Detay verilmedi. (Hindistan SAPRA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2001)

'3 AY SONRA BOMBALAYACAĞIZ'

Temmuz 2001: 3 Amerikalı yetkili; Tom Simmons (ABD’nin eski Pakistan büyükelçisi), Karl Inderfurth (Dışişleri Bakanlığı eski Güney Asya müsteşarı), Lee Coldren (Dışişleri Bakanlığı eski Güney Asya uzmanı) Berlin’de Taliban temsilcileriyle görüştü ve ABD’nin Ekim’de Afganistan’a askeri bir harekat düzenleyeceğini söyledi. Toplantıda Rus ve Alman istihbaratçıları da vardı. (The Guardian 22 Eylül 2001)

Yaz 2001: Amerikan Savunma Bakanlığı görevlisi Dr. Jeffrey Starr Ocak ayında Tacikistan’ı ziyaret etti. Gazete Amerikan sınır komandoları Kırgızistan’da eğitim gördüğünü, Tacik ve Özbek özel kuvvetleri birliklerinin de Alaska ve Montana’da eğitim aldıklarını bildirdi. (The Guardian 26 Eylül 2001)

Yaz 2001: Pakistan Gizli Servisi şefi General Mahmud Ahmed 11 Eylül saldırısını gerçekleştiren teröristlerin elebaşısı Muhammed Atta’ya 100 bin dolar para gönderdi. Haberi FBI doğrulayınca Ahmed istifa etti. (The Times of India, 11 Ekim 2001)

Temmuz 2001: Alman istihbarat örgütü BND, CIA’yı ve Mossad’ı, Ortadoğulu teröristlerin ticari uçakları kaçırarak Amerikan ve İsrail kültürünün önemli sembollerine saldıracakları konusunda uyardı. (Frenkfurte Allgemaine Zeitung, 14 Eylül 2001)

9 Eylül 2001: Bir İran vatandaşı Amerikan polisini arayarak Dünya Ticaret Merkezi’ne bir saldırı yapılacağını ihbar etti. Telefon görüşmesi Alman İstihbaratı tarafından da doğrulandı. CIA bir şey yapmadı. (Online haber ajansı, 14 Eylül 2001)

Ağustos 2001: FBI, Boston’da Ladin’le bağlantılı İslamcı bir militan yakaladı. FBI’ın yaptığı sorgulamada El Kaide’nin önemli yöneticilerinden biri olan adamın uçuş dersleri aldığı ve üzerinde Boeing uçaklarının kullanma kılavuzu bulunduğu ortaya çıktı. (Reuters, 13 Eylül 2001)

Yaz 2001: Rus istihbaratı CIA’yı 25 terörist pilotun bir intihar saldırısı için eğitim aldığı konusunda uyardı. Bu konudaki haberler Rus basınında yer aldı.

4-14 Temmuz 2001: Ladin, BAE’nin başkenti Dubai’deki Amerikan hastanesinde böbrek tedavisi gördü. Hastanede CIA yetkilileriyle görüştü. (Le Figaro, 31 Ekim 2001)

Ağustos başı: Rusya lideri Vladimir Putin, Rus istihbaratına ABD’yi havaalanlarına ve hükümet binalarına düzenlenebilecek saldırılar konusunda uyarma talimatı verdi. (MSNBC, 15 Eylül 2001)

3-10 Eylül 2001: Cayman adalarında bir radyo programına katılan bir dinleyici 11 Eylül’den 1 hafta önce ABD’ye yönelik bir saldırı konusunda uyarıda bulundu. (MSNBC, 16 Eylül 2001)

1-10 Eylül 2001: Falkland Savaşı’ndan beri yurt dışına gönderilen en büyük İngiliz askeri gücü olan 25 bin asker “Temel Hasat” tatbikatı için Arap yarımadasının Pakistan’a en yakın noktasında bulunan Umman’a gitti. Aynı dönemde 2 Amerikan savaş gemisi de Arap Körfezi’ne hareket etti, 17 bin Amerikan askeri “Parlak Yıldız” tatbikatına katılmak üzere Mısır’daki 23 bin NATO askerine katıldı. Bütün bu askeri güçler 11 Eylül öncesi bölgeye konuşlandı. (Guardian, CNN; Fox, Observer)

6-7 Eylül 2001: United Hava Yolları’nın 4744 hissesi borsada satışa çıkarıldı. Hisselerin çoğu CIA direktörü A.B. “Buzzy” Krongard’ın 1998 yılına kadar yöneticisi olduğu DeuttscheBank/AB Brown tarafından satın alındı. (New York Times)

10 Eylül 2001: American Havayollarını’nın 4516 hissesi satışa çıkarıldı (Wall Street Journal)

6-11 Eylül 2001: United ve American Hava Yolları’nın satışı normale göre yüzde 600 arttı. Diğer havayolu şirketlerinde ise böyle bir hareketlilik yaşanmadı. (Reuters 10 Eylül 2001)

Eylül başı: CIA, Mossad ve çok sayıda yabancı istihbarat örgütünün Promis adlı programı kullanarak hisse senedi işlemlerini dakikası dakikasına takip ettiği ortaya çıkarıldı. Amaç terörist saldırılar konusunda önceden bilgi toplamaktı. Temmuz ayında Promis’in sahibinin Ladin olduğu ortaya çıkarıldı. FBI ve Adalet Bakanlığı yaz başından beri istihbarat toplamak amacıyla Promis programını kullandıklarını açıkladı. Ancak 11 Eylül saldırısını anlayamadılar! (Washington Times,15 Eylül 2001, Fox, 16 Eylül 2001)

11 Eylül 2001: Muhammed Atta’nın yakın arkadaşı olan İSİ şefi General Mahmud Ahmed, Taliban adına görüşmelerde bulunmak üzere Washington’a geldi. (MSNBC, 7 Ekim 2001)

11 Eylül 2001: Uçaklar 08.15’te kaçırılmasına rağmen 09.05’e kadar ABD başkanı bu konuda uyarılmadı. Genelkurmay 4 uçağın kaçırıldığını bildiği halde savaş uçaklarına kalkış emri vermek için 75 dakika bekledi. Hava Kuvvetleri’na ait savaş uçakları 09.30’de havalandı ancak çok geç kaldı. Federal Havacılık Dairesi bu konuda uçakların kaçırıldığı bölelerin radarlar tarafından görülemeyen kara delikler oludğunu ve İkiz Kuleler’e çarpana kadar uçakları radardan takip edemedikleri açıklamasını yaptı. (CNN; ABC; MSNBC; Los Angeles Times, New york Times)

13 Eylül 2001: 15 yıldır Dünya Ticaret Örgütü’ne girmeye çalışan Çin, ABD’nin desteğiyle alelacele örgüte üye kabil edildi. (New York Times, 30 Eylül 2001)

15 Eylül 2001: New York Times’ın haberine göre Mayo Shattuck 3, Deutchebark’ın Alex Brown bölümünden istifa etti.

29 Eylül 2001: San Francisco Chronicle'da çıkan bir habere göre American ve United Havayolları'nın satışa sunulan 2.5 milyon dolar değerindeki hisseleri, New York borsası'nın saldırıların ardından işlemleri durdurması nedeniyle satılamadı. Bu süre içerisinde hisse sahipleri hisselerini geri almak için başvuruda bulundu.

10 Eylül 2001: Pakistan’da yayınlanan Frontier Post, ABD büyükelçisi Wendy Chamberlain’in Pakistan Petrol Bakanı’na telefon ederek, daha önce vazgeçilen Türkmenistan doğalgazını Afganistan üzerinden Pakistan’a ulaştıran boru hattı projesini “son jeopolitik gelişmeler ışığında” yeniden gündeme getirdiğini yazdı.

 

SALDIRININ ARDINDA MOSSAD VAR

Suudi Arabistan’da yayınlanan Okaz gazetesi 11 Eylül saldırılarından sonra sık sık dile getirilen İsrail bağlantısını gündeme getirerek saldırının İsrail gizli servisi Mossad tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Saldırının ABD yönetimi içerisinde yer alan ya da ABD’yel yakın ilişkileri olan birilerinin yardımı olmaksızın bu kadar başarıyla uygulanamayacağını savunan gazete haberinde şöyle denildi: 11 Eylül saldırılarıyla bağlantısı olan 6 İsrailli yakalandıktan sonra serbest bırakıldı. Bu da Mossad’ın olayla bağlantısını kanıtlıyor. Sadece Mossad’ın böyle büyük bir eylemi başarıyla uygulayacak kapasitesi ve ABD yönetimi üzerinde büyük bir etkisi var. Müslümanlarla Hıristiyanları birbirine düşürmeyi amaçlayan Mossad, bu eylemi Arap militanlar aracılığıyla yaptı. Saldırılarda Mossad’ın parmağı olduğunu anlayan ABD de 11 Eylül’ün ardından Arap ülkelerine karşı daha anlayışlı ve yapıcı davranmaya başladı. Daha önce de arap basınında Mossad’ın İkiz Kuleler’de çalışan Yahudileri önceden uyardığı ve 11 Eylül günü binada hiçbir Yahudi olmadığı iddia edilmişti.

(Bu haber Sabah gazetesinin 4.11.2001 tarihli nüshasından alınmıştır.)