V A Z İ F E N………..

 

            Vazifen dikenler arasında güller toplayacaksın.Ayağın çıplaktır,batacak.Elin açıktır,ısıracaklar,buna sevineceksin...

            Fir'avunlar kucağında büyüyen çocuk Musa'ları safına alacaksın.Aldığın için dövecekler,konuştuğun için zindana koyacaklar,sevineceksin...

            Çöllere sürülürsen kanınla ağaç yetiştireceksin,kutuplara sürülürsen ısınla sebze...Yeşilliği sevmeyenler olacak,yakacaklar,yıkacaklar,sen bunu sabırla seyredeceksin...

            Karanlık zindanlara salarlarsa ışık,paslı vicdanlara İMAN,imansız kalblere rastlarsan NUR vereceksin.Sen verdiğin için suç,sen getirdiğin için ceza,sen getirdiğin,konuştuğun için mahkum olacaksın ve buna şükredeceksin...

            Anadan,yardan,serden ayrılacaksın.Candan,gönülden KUR'AN-a sarılacaksın.Damla iken deniz,nefes iken tayfun olacaksın.Sana deli divane diyecekler,aldırmayacaksın...

            Derdini yazmak için derini kağıt,kanını mürekkeb edeceksin.Kimse ile görüştürmezlerse,mecnun olup çöllere düşeceksin.Leyla arar gibi NUR arayanları,NUR soranları bulacaksın,bulamazsan üzülmeyeceksin...

            Makamlar,servetler verirlerse,nefsini unutacaksın.Yalan,iftira çamuruna tutulursan,hissiyatı terkedeceksin.Önüne demirden set yaparlarsa dişinle deleceksin.Dağlara tünel oymak gerekirse,iğne ile oyacaksın.Unutma,nerede olursan ol,küfrün ve cehlin tâ temellerini çürüteceksin...

            Bir gün KUR'AN etrafındaki surların yıkıldığını görürsen,hemen kemiklerini taş,etlerini harç,kanını su edeceksin.Etrafına ilimden,irfandan,faziletten,ahlaktan kaleler dikeceksin...Kaleler fedailer ister.Nasıl sen de içinde feda-i olacakmısın...?”(Zübeyir GÜNDÜZALP)

 

 

       -Birtek gayem vardır: O da, mezara yaklaştığım bu zamanda, İslâm memleketi olan bu vatanda bolşevik baykuşlarının seslerini işitiyoruz. Bu ses, âlem-i İslâmın iman esaslarını zedeliyor. Halkı, bilhassa gençleri imansız yaparak kendisine bağlıyor. Ben bütün mevcudiyetimle bunlarla mücadele ederek gençleri ve müslümanları imana davet ediyorum. Bu imansız kitleye karşı mücadele ediyorum. Bu mücahedem ile inşâallah Allah huzuruna girmek istiyorum, bütün faaliyetim budur. Beni bu gayemden alıkoyanlar da, korkarım ki bolşevikler olsun! Bu iman düşmanlarına karşı mücahede açan dindar kuvvetlerle el ele vermek, benim için mukaddes bir gayedir. Beni serbest bırakınız. El birliğiyle, komünistlikle zehirlenen gençlerin ıslahına ve memleketin imanına, Allah'ın birliğine hizmet edeyim...."

           -"Allah’ım! Üzerimizden feyiz ve bereketini, rahmet ve mağfiretini, af ve merhametini eksik etme! Bizi hayırlı amellerde ve ibâdetlerde muvaffak kıl! Bizi sırat-ı müstakîme ulaştır! Bizi rızâna ulaştır! Bizi rahmetine ulaştır! Bizi cemâline ulaştır! Bizi Cennetine ulaştır! Bizi kahrından, gazabından, azabından, nârından ve Cehenneminden uzak tut! "

          -"Ayet-el Kürsi:”Allâh, O Allâh'dır. O yegâne hak mâbuddur ki O'ndan başka İlâh yok, yalnız O; daima yaşayan, duran, tutan, her an bütün hilkat üzerinde hâkim, Hayy ü Kayyum ancak O'dur. Ne gaflet basar O'nu, ne uyku. Göklerde, yerde ne varsa hepsi O'nundur. "

        -“Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde,fâni dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme."

          -“İnsanın yaratılıp bu dünyaya gönderilmesindeki hikmet ve gaye;Halık-ı kâinatı tanımak ve O’na iman edip,ibadet etmektir.”

         -"Hayatın lezzetini ve zevkini isterseniz,hayatınızı iman ile hayatlandırınız ve ferâizle zinetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz.”         

            -" Bazan zulüm içinde adalet tecelli eder."       

            -" Hak, haktır; küçüğe büyüğe, aza çoğa bakılmaz."      

            -"Fâniyim, fâni olanı istemem. Âcizim, âciz olanı istemem. Ruhumu Rahman'a teslim eyledim, gayr istemem. İsterim, fakat bir yâr-ı bâki isterim. Zerreyim, fakat bir Şems-i Sermed isterim. Hiç-ender-hiçim, fakat bu mevcudatı birden isterim."        

            -"Ey alemi İslâm gelin ağlaşalım.Hayır hayır ağlamakla devası mümkün değil bu derdin.Allah için uğraşalım..."      

            -"Bismillah her hayrın başıdır."        

            -"Hazırlanınız; başka, daimî bir memlekete gideceksiniz. Öyle bir memleket ki, bu memleket ona nisbeten bir zindan hükmündedir."     

            -"Madem Allah var, elbette âhiret vardır."     

            -"Âyinedir bu âlem, her şey Hak ile kaim

             Mir'at-ı Muhammed'den Allah görünür daim."       

            -"Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahibsiz olamaz. Bir harf kâtibsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?"       

            -"Kimin için Allah var, ona herşey var ve kimin için yoksa, herşey ona yoktur, hiçtir."          

            -"Dost istersen Allah yeter.

             Yârân istersen Kur'an yeter.

            Mal istersen kanaat yeter.

            Düşman istersen nefis yeter.

            Nasihat istersen ölüm yeter."         

            -"Allah için işleyiniz,

             Allah için görüşünüz,

             Allah için çalışınız. "

            -" O nuru gönder İlâhî asırlar oldu yeter!

            Bunaldı milletin âfakı bir sabah ister."       

            -"Menfaat üzerine dönen siyaset, canavardır.”       

            -”Bizim düşmanımız cehalet, zaruret, ihtilaftır. Bu üç düşmana karşı; san'at, marifet, ittifak silâhıyla cihad edeceğiz.”         

            -”Zaman  gösterdi ki;Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil.”                     -”İnsan ipi boğazına sarılıp istediği yerde otlamak üzere başı boş bırakılmış bir varlık değildir.”              

            -”Din bir imtihandır. Teklif-i İlahî bir tecrübedir. Tâ,ervah-ı âliye ile ervah-ı safile, müsabaka meydanında birbirinden ayrılsın."

            -”Dinim İslâm, kitabım Kur'an, imanım hakdır./Bu uğurda ölmek ebedi yaşamaktır.”           

            -”Yâ Rab! Kusurumuzu afvet, bizi kendine kul kabul et, emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl.”      

            -”Ey bizi nimetleriyle perverde eden sultanımız! Bize gösterdiğin nümunelerin ve gölgelerin asıllarını, menba'larını göster. Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahvettirme. Bizi huzuruna al. Bize merhamet et. Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada yedir. Bizi zeval ve teb'îd ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkir şu muti raiyetini başı boş bırakıp i'dam etme.”          

            -”Yâ Rab! Şu Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'ın bereketi hürmetine, bize ihsan ettiğin maddî ve manevî rızkımıza bereket ihsan et!..”                                                                                            -”Neden dünya herkese terakki dünyası olsun da, yalnız bizim için tedenni dünyası olsun!”          

            -”Ecel birdir, değişmez.”

            -”Edibler edebli olmalı; hem de edeb-i İslâmiye ile müteeddib olmalı.”      

            -”Bu fâniden sonra bir bâki var...”

 

                                                                                                          Mehmet  ÖZÇELİK