AYETLER IŞIĞINDA GAYBİ İŞARETLER

 

Sikke-i Tasdik-i Gaybi’den:

 

*1938-1951-1965:Sırrı ‘İnna A’teyna’da,-oniki onüç,ondört sene sonra islamiyete darbe vuranların başlarına darbe vurulacak.(44)

 

*1876:Osman Halidi Hazretlerinin evladlarından sonuncusu Ahmed Efendi merhumun gelecek olan müceddidden ve onun şu anda 35 yaşında olduğundan haber vererek,doğumuna işaret etmesi.(47)

 

*1908:Asri suresi;Hürriyet inkilabıyla başlayan saltanatın yıkımı,Balkan ve İtalyan harbleri,birinci dünya savaşının başlamasıyla memlekette maddi manevi sarsıntılarından haber vermiştir.(52)

 

*1942:Asr suresinin işaretiyle ehli imanın ikinci dünya harbinden kurtulmalarına yapılan işaret.(53)

 

*”Allahın emri kıyamet gelinceye kadar ümmetimden bir taife hak üzere galib olarak devam eder.”hadisinin işaretiyle 2084 tarihiyle bir taifenin son zamanlarına ve 2090 tarihiyle galibane mücahedenin tarihine  2129 tarihiyle de devamına ve 2145 ve 2146 tarihiyle de ne kadar devam edeceğine gaybi işaret eder.(54)

 

*1943:Ebrehe ordusunun başına yağan taşlar gibi,dünyayı dine tercih eden ve beşeri yoldan çıkaran medeniyetçilerin de başlarına bombalar yağacağı tarihe işaret eder.(55)

 

*1868:Bu tarihten itibaren maddi ve manevi elektriğin geleceğini ayet haber verir.(76)

 

*1928:Bu yıllarda nev’i insan içerisinde fir’avunane emsali görülmemiş bir azgınlık ve inkar çıkacağından ayet haber verir.(78)

 

*1931:Bu asrın en azgın faaliyet tarihinden ayet haber verir.(82)

 

1971:Bu azgınlığın son bulma tarihine ayet işaret eder.(82)

 

*1915:Bu tarihte olan dehşetli birinci dünya harbinden haber vererek sebeb olanların cehennemde olduklarından ayet haber verir.(82)

 

*1900:Bu yılda İslama savaş açanlara karşı nasıl hizmet edileceğine Kur’an işaret etmektedir.(91)

 

*2225:Kur’an-ı Kerim-de huruf-u Mukataa yani kesik harfler 14 yerde geçer.Rakamsal olarak sayı değer ve toplamları 2225’dir.

Bakara-71,Âl-i İmran-71,A’raf-161,Yunus-231,Hud-231,Yusuf-231,Ra’d-271,İbrahim-231,Hicr-231,Meryem-195,Taha-14,Şuara-109,Neml-69,Kasas-109,Toplam.2225 etmektedir.

“Beşinci nokta: Bu hesab-ı ebcedî, makbul ve umumî bir düstur-u ilmî ve bir kanun-u edebî olduğuna deliller pek çoktur. Burada yalnız dört-beş tanesini numune için beyan edeceğiz.

Birincisi: Bir zaman Benî İsrail âlimlerinden bir kısmı, huzur-u Peygamberîde, sûrelerin başlarındaki  gibi mukattaat-ı hurufiyeyi işittikleri vakit, hesab-ı cifrî ile dediler:

"Ya Muhammed, senin ümmetinin müddeti azdır."

Onlara mukabil dedi: "Az değil." Sâir sûrelerin başlarındaki mukattaatı okudu ve ferman etti: "Daha var." Onlar sustular...[1]

İkincisi: Hazret-i Ali Radıyallahu Anhın en meşhur Kaside-i Celcelûtiyesi, baştan nihayete kadar bir nevi hesab-ı ebcedî ve cifir ile telif edilmiş ve öyle de matbaalarda basılmış.

Üçüncüsü: Câfer-i Sâdık Radıyallahu Anh ve Muhyiddin-i Arabî (r.a.) gibi esrar-ı gaybiye ile uğraşan zatlar ve esrar-ı huruf ilmine çalışanlar, bu hesab-ı ebcedîyi gaybî bir düstur ve bir anahtar kabul etmişler.

Dördüncüsü: Yüksek edipler, bu hesabı, edebî bir kanun-u letafet kabul edip eski zamandan beri onu istimal etmişler. Hattâ letafetin hatırı için iradî ve sun'î ve taklidî olmamak lâzım gelirken, sun'î ve kastî bir surette o gaybî anahtarların taklidini yapıyorlar.

Beşincisi: Ulûm-u riyaziye ulemasının münasebet-i adediye içinde en lâtif düsturları ve avamca harika görünen kanunları, bu hesab-ı tevafukînin cinsindendirler. Hattâ fıtrat-ı eşyada Fâtır-ı Hakîm bu tevafuk-u hesabîyi bir düstur-u nizam ve bir kanun-u vahdet ve insicam ve bir medâr-ı tenasüp ve ittifak ve bir namus-u hüsün ve ittisak yapmış. Meselâ, nasılki iki elin ve iki ayağın parmakları, âsabları, kemikleri, hattâ hücreleri, mesâmatları hesapça birbirine tevafuk ederler. Öyle de, bu ağaç, bu baharda ve geçen bahardaki çiçek yaprak, meyvece tevafuk ettiği gibi, bu baharda dahi az bir farkla geçen bahara tevafuk ve istikbal baharları dahi mâzi baharlarına, ihtiyar ve irade-i İlâhiyeyi gösteren sırlı ve az farkla muvafakatleri, Sâni-i Hakîm-i Zülcemâlin vahdetini gösteren kuvvetli bir şahid-i vahdâniyettir.

İşte madem bu tevafuk-u cifrî ve ebcedî, bir kanun-u ilmî ve bir düstur-u riyazî ve bir namus-u fıtrî ve bir usul-ü edebî ve bir anahtar-ı gaybî oluyor. Elbette, menba-ı ulûm ve maden-i esrar ve fıtratın tercüman-ı âyât-ı tekviniyesi ve edebiyatın mucize-i kübrâsı ve lisanü'l-gayb olan Kur'ân-ı Mucizü'l-Beyan, o kanun-u tevafukîyi, işârâtında istihdam, istimal etmesi i'câzının muktezasıdır.”(96)

 

*1900:Fikir hareketlerinin başlama tarihi.Kâfirler istemese de Allah’ın nurunu tamamladığı tarih.Hz.Âdem’le süregelen fikir akımının toplandığı havuz,kemale erdiği dönem ve devre.(101)

 

*1908:Avrupa zalimlerinin İslam devletinin nurunu söndürmek amacıyla su-i kasdlarına karşı,Türkiye hamiyetperverlerinin hürriyeti ilanıyla başlayan çalışmaların devresi.(102)

 

*1868:Sevr anlaşması gibi islama yapılan dehşetli hücumların ve bu amaçla Avrupa kâfirlerinin on sene sonra başlattıkları 93 (1877) harbinin başlamasına sebeb oldukları geçici de olsa perde olmalarına karşı Mevlana Halid ve talebelerinin bunu dağıttıkları tarihe işaret etmektedir.

 

*1142:” Âlem-i İslâm için en dehşetli asır, altıncı asır ile Hülâgû fitnesi ve on üçüncü asrın âhiri ve on dördüncü asır ile harb-i umumî fitneleri ve neticeleri olduğu münasebetiyle, bu cümle makam-ı ebcedî ile altıncı asra ve evvelki cümle gibi

kelimeleri ile bu asra, Sultan Abdülaziz ve Sultan Abdülhamid devirlerine îma eder.”(104)

 

*1956:” Üçüncüsü: kelimesindeki ın adedi 1372 ederek bu asrın zulümleri, zulmetleri ne vakte kadar devam edeceğini, o zulmetlerin içinde bir nur daima tenvire çalışacağını îma ile Risale-i Nur'un tenvirine remzen bakar.”(104)

 

*1943:Sapık bir taifenin azgın ve hücumlu zamanlarına işaret eder.(108)

 

*1793:”Şeriat-ı İslâmiyeye suikast olarak ecnebî kanunlarını adliyeye sokmak fikri ve teşebbüsü tarihine tam tamına tevafukla bakar.”(108)

 

*1938:” Hem de "İnnâ a'taynâ"nın sırrı kısmen tahakkuk etmiş. Çünkü, süfyaniyetin dört rüknünden en kuvvetlisi ve dehşetlisi bütün bütün çekildi. Kabir altında azap çekiyor. Ve en büyüğü dahi alâkası bilfiil çekilmiş, Mason komitesinin mahkûmu ve âleti olup azabıyla meşguldür. Yalnız onun gölgesi hükmediyor. İleri tecavüz etmemekle beraber kısmen geriliyor. Bâki kalan iki şahıs ise ellerinden gelse tamire çalışacaklar.”(117)

 

*1932:Ecnebi harflerinin kabul ve tamim edileceği,çoluk-çocuk,emirler ve fakirler zorla gece dersleriyle öğrenmeye çalışacakları tarihe işaret eder.(118)

 

*1786:Bu tarih İslamın galibiyet süresinin tarihine hadisin ve âyetin hükmüyle işaret etmektedir.

 

*1111:Bu tarih hilafet süresinin ne kadar devam edeceğine ve otuz sene sürmesi bildirilen hilafetin 1900 yılında kesintiye uğrayıp,Rasulullahtan bu yana 1111 sene devam edeceğine Hadis işaret etmektedir.

 

*Sual: Gavs-ı Âzam gibi büyük veliler, bazı evkatta, mâzi ve müstakbeli hazır gibi müşahede ederler. Neden mâziye ait cihette sarahat suretinde haber veriyorlar da, istikbalden hafî remizlerle, gizli işaretlerle bahsediyorlar?

Elcevap:  âyetiyle,” "Göklerde ve yerde olanlar gaybı bilemez; onu ancak Allah bilir." Neml Sûresi, 27:65.

"Görünmeyen âlemleri bilen Odur. O hiç kimseyi gaybdan açıkça haberdar etmez. Ancak peygamberlerden bildirmek istediği müstesnâdır." Cin Sûresi, 72:26-27. âyeti ifade ettikleri kudsî yasağa karşı ubudiyetkârâne bir hüsn-ü edep takınmak için, tasrihten işaret mesleğine girmişler. Tâ ki işaretlerle, remizle anlaşılsın ki, ihtiyarsız, niyetsiz bir surette tâlim-i İlâhî olmuştur. Çünkü istikbalî olan gaybiyat, niyet ve ihtiyar ile verilmediği gibi, niyetle de müdahale etmek, o yasağa karşı adem-i itaati işmam ediyor.”(156)

 

*1886:Bu yıldan itibaren bir çok istikametsiz yollar içinde istikametli yolun olacağına âyet işaret etmektedir.

 

1971:” O tarihte dehşetli bir şerden haber verir. Yirmi sene sonra, şimdiki tohumların mahsulü ıslah olmazsa, elbette tokatları dehşetli olacak.”(Asa-yı Musa.88,Şualar.269)

 

*1938”Beşerde en geniş hırs ve hasedle ve birinci harbin sebebiyle vukua gelmeye hazırlanan ikinci harb-i umumîye işaret eder. Ve ümmet-i Muhammediyeye (A.S.M.) manen der: "Bu harbe girmeyiniz ve Rabbinize iltica ediniz."(Asa-yı Musa.86)

 

03-09-2006

MEHMET  ÖZÇELİK


 

[1] İbn-i Kesîr, Tefsîrü'l-Kur'ani'l-Azîm: 1:38; Tefsîrü't-Taberî, 1:71-72; Süyûtî, ed-Dürrü'l-Mensûr, 2:722.