Üç dinin kitabı ''Gerçek Furkan''

ABD'nin Texsas eyaletinde Evangelistlere ait bir yayınevi, Kur'an-ı Kerim'i tahrif ederek hazırladığı ve kutsal kitap olduğunu öne sürdüğü yeni bir kitap yayınladı. Omega 2001 ve Wine Press yayınevleri tarafından "Gerçek Furkan" adıyla piyasaya sürülen kitap, Arapça ve İngilizce olarak basıldı. Kitap, 366 sayfa ve 77 sureden oluşuyor. Kitapta geçen surelerden bazılarının adları şunlar; Fatiha suresi, Sevgi suresi, Mesih suresi, Barış suresi, Zina suresi, Kurban suresi, Evlilik suresi, Cennet suresi, Münafıklar suresi, Cizye suresi, İman suresi, Hak suresi, Kadın suresi, İncil suresi, Maide suresi, Peygamberler suresi.

Kitaptaki surelerin hepsi şu tür bir besmele ile başlıyor: "Bismi'l Eb el-Kelimetu'r Ruh el-İlahu'l Vahidu'l Uhed". Kitabın Arapçası "www.alkalema.us/furqan/" ve "www.arabic-christian.de" siteleri başta olmak üzere birçok site de yayınlandı. Tefsirinin de yapılıp yayınlanması düşünülen kitabın, yakında 20 dile tercüme edileceği de belirtiliyor.

'Üç dinin kitabı'

"İbrahimi Dinler" vurgusunun yapıldığı kitapta, genel'de Kur'an-ı Kerim olmak üzere, İncil'den ve Tevrat'tan alıntılar bulunuyor. Surelerin çoğunun adı Kur'an-ı Kerim surelerinden alınmış. Ayetlerin de büyük çoğunluğu Kur'an'dan alınmış ancak tahrif edilerek, kelimelerin hepsinin yerine başka kelimeler konularak alıntılanmış. 21. yüzyılın kutsal kitabı olarak tanıtılan kitap, "Barış Kitabı" ve "Üç Dinin kitabı" olarak da isimlendiriliyor.

Arap dünyasında dağıtılıyor

Kuveyt'te yayımlanan haftalık "el-Furkan" ve Mısır'da yayımlanan haftalık "el-Usbu" gazeteleri konuyu manşetlerine taşıdılar. İki gazete tarafından "yeni şeytan ayetleri" olarak tanımlanan kitabın, Kuveyt başta olmak üzere, Körfez ülkelerindeki Hıristiyan misyonerler tarafından bedava dağıtıldığı kaydedildi. Kuveyt'te yayımlanan el-Furkan gazetesi, kitabın Körfez ülkelerinde özellikle Müslüman öğrencilerin okuduğu yabancı okullarda okutulduğunu açıkladı. El-Usbu gazetesi baş yazarı Dr. Mustafa Bekri, Kur'an Kerim'in tahrif edilmesi çalışmalarının birkaç yıldır sürdüğünü ve bunun da Amerikan yönetimindeki Yahudiler tarafından bizzat desteklendiğini yazdı. Bekri, ikinci kez ABD yönetiminin başına geçen Bush ve ekibinin, Ortadoğu'ya yönelik askeri savaşın yanısıra fikri savaşı da önceleyeceğini belirtti.

Bekri: Kitabı CIA yazdı

Kitabın CIA'deki uzmanlar tarafından hazırlandığını belirten Dr. Mustafa Bekri, kitabın yayımlanan bölümlerini incelediğini, kitapta "Terörizm" adı altında Hıristiyan ve Yahudi dünyasındaki sivillere yönelik savaş açan insanlara karşı savaştan başka bir çıkar yolunun olmadığının vurgulandığını belirtti. Avrupa'da ve Amerika'da bazı kişilerin Bush'un Irak işgalini anlamadığı belirtilen bölümlerde, Akdeniz ülkelerinden Pakistan'a tüm Arap ve İslam ülkelerine yönelik kuşatmanın istenilen hedefe ulaşılıncaya kadar süreceği vurgulanıyor. Bekri, kitaptan alıntıladığı bölümlerde, Üçüncü Dünya Savaşı'nın "İnsanlığa Hizmet için Dünyanın Birliği" adını taşıdığı bildiriliyor.

Hristiyan-Yahudi mirası

Yahudi ve Hıristiyan medeniyetinin Ortadoğu'daki mirasına vurguların çokca yapıldığı kitapta, Ortadoğu'nun Yahudi ve Hıristiyanların diyarı olduğu vurgulanıyor. Kitap'ta Afganistan Fas'a İslam ülkelerinin olduğu bölgelerin özellikle Yahudi-Hıristiyan medeniyetine ait olduğu vurgusu yapılıyor. Kitabtaki Yahudi-Hıristiyan vurgularının ABD Başkanı George Bush'un politikaları ile örtüştüğünü bildiren el-Usbu gazetesi, kitabın "Büyük Ortadoğu Projesi"nin bir ürünü olduğunu kaydetti.

İslam dünyası Hristiyanlaşacak

20 yıl içinde ABD'nin Ortadoğu'yu demokratikleştirme projesinin meyvesini vereceği belirtilen kitabın bölümlerinde, bunun sonucunda İslam dünyasının Hıristiyanlaştırılacağı bildirildi. Kuveyt'te yayımlanan haftalık "el-Muctema" dergisi ise bu uygulamanın sinyallerinin, Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) için çalışan Rand Corperation adlı düşünce kuruluşunca yayımlanan ve Smith Richardson Vakfı'nın finanse ettiği "Sivil Demokratik İslam: Ortaklar, Kaynaklar ve Stratejiler" başlıklı çalışmada verildiğine işaret etti.