VİRÜSLER     VE    GÜNAHLAR

            Virüsler bilgisayarların anarşistleridir.En büyük olarak addedilir.Görünmez düşmandır.Bilgisayarları ağaç kurdu gibi kendi elleriyle bitittirirler.

            Sürekli anti-virüsler üretilir,virüslere karşı.Çünki virüsler çeşitli zamanlarda,faydalı dosyalar olarak görünerek,dokunulmasıyla ceyran çarpar gibi ortaya çıkar.

            Tıpkı bir filimde bir rahibin şeytanın saklandığı yerden çıkmaması için kilidi ele geçirmeye çalışırken,diğer yandan da şeytanın vekili olup her şekle giren,öldürdüğü kimselerin kimlik ve şekillerine sahib olarak hile ile ele geçirmeye çalışıp,şeytanı saklanıp,hapsedildiği yerden kurtarmaya çalışması senaryosuna benzemektedir.

            Virüsler de şeytanın olmasa da şeytanca şeytanlıkların ortaya çıkması için menfice yapılan hilelerdir.Gündemi takib eder,aşina bir simaya bürünerek ortaya çıkıp dikkatleri üzerine çeker.

            Virüslerin başarısında en önemli rol;kendi gücünden ziyade karşıdakinin güçsüzlüğüdür.Meydana gelebilecek bir boşluktan istifade ile dünyanın öbür ucundan gelip evinizin ve büronuzun içerisinde en mahrem yer olan kendi şahsi bilgisayarınıza girerek bilgilerinizi ibtal edebilmekte,bazen bunları ele geçirmektedir.

            Nitekim Microsoft-un yıllardır proğramında bulunan boşluklardan istifade ile bazı şirketlerin hesablarına girilebilmekte,bugün ise onlar için –yama-proğramlar üretilmektedir.

            Her bilgisayara girilebilmektedir.Bunun kolay ve zorluğu ise o bilgisayarın güç ve zayıflığı ile orantılı olmaktadır.

            Günahlarda birer virüsdürler.Şeytanlar insan bilgisayarlarındaki ana kart olan hafızadaki bilgi arşivine girip rahatlıkla bilgileri değiştirip silebilmekte,yerine yanlış bilgiler yerleştirebilmektedir.Buda insanın günahdaki çokluğu iyilikteki azlığı ile orantılı olarak etkili olabilmektedir.

            Şeytanın virüsüne karşı anti-vürüs ise iman ve inançtır.İmanın ve inancın kuvveti derecesinde virüsler yani günahlar etkisiz kalmakta,o virüsü imha etmektedir.

            Şeytan her seferinde değişik virüslerle de gelse,kuvvetli iman,kuvvetli anti-virüs onu kontrol edebilmekte ve engel olmaktadır.

            Kale muhafızlarının kuvveti düşmanın içeriye girmesini engeller.

            Yapılan nice antivirüsler artık etkisizlikten dolayı işe yaramaz hal almıştır.Kendi zamanında bir değer ifade edip,önemli bir görev yaptığı halde,şmdi yapmamakta ve yapamamaktadır.Çünki silah farklıdır.

            İslamın ilk dönemlerinden beri imanın ön plana çıkması,asrımızda daha da önem kazanması,virüslerin farklılığı ve etkililiği ile orantılı olmasındandır.

            Her bir günah,kötülük virüs,her bir iyilik ve sevab anti-virüstür.

            Anti-virüsler arttırılmalıdır.Bu bir garantidir.

            Şeytan hariçten gelen en büyük virüs iken,nefis ona göre küçük olsa da içte yaptığı etki ve yardımdan dolayı dıştaki virüsten daha da etki alanı geniştir.Çünki kurt gövdenin içine girmiş,içten kemirmektedir.İkisi beraber insan bilgisayarının çökertilmesine çabalamaktadırlar.

            Virüslere dikkat!

            Virüslerden korununuz!

            Virüs salgını var,tedbirinizi alınız.

            Virüsler ölsün,kahrolsun!Ancak kahrolur,ölmez,çoğalma özelliğine sahiptir.Değişen taktiktir.

            Virüs kontrolü yaptırdınız mı?

            Virüslerle aranız nasıl?

            Virüsün her çeşidinden sakınınız?Gerek aslından,gerek taklidlerinden...

            Tek virüssüz hayat,cennet hayatıdır.

            Hepinize virüssüz bir hayat dilerim...

 

                                                                                                          Mehmet ÖZÇELİK  

                                                                                                                5-8-2003