KADER GELİRSE GÖZ KÖR OLUR

 

            Şehir merkezinden epey uzak bir köyde yaşıyorlardı.Köy yaşantısı içerisinde günlük meşguliyetler belli idi.

            Oturdukları ev toprak ev olup,en korkulan şey çocukların yılan veya akrep tarafından sokulması idi.Yazları da sıcak olduğundan dolayı,damda yatılıp gece uyku sersemliğiyle çocukların düşmesi çok sık olan olaylardandı.

            Orta yaş ta bir anne..çocuklarından korkarken kendisi bir akrep tarafından ısırılmıştı..öldürebilirdi..bir an evvel diğer vilayetin özel hastanesine götürülmek üzere yola çıkıldı..erken müdahale anneyi ölmekten kurtarmıştı.

            Vakitde hayli geçmiş,akşam da olmuştu..bu gece burada kalalım,yarın sabah yola çıkarız diyorlardı ancak gitme durumu ağır basmıştı.

            Bir münibüsü kaçırmaları kalmaları yönünde kendilerini düşündürüyordu,tam vaz geçip dönecekleri sırada son münibüsde gelmiş,artık tam gitmeye karar vermişlerdi.

            Bunların gidişleri geride kalanları tedirgin etmişti.Hem durumu öğrenmek hem de onları arabalarıyla alıp gelmek için yola koyulmuşlardı ancak vardıklarında biraz evvel ayrılmış oldukları haberini aldılar.Anne kurtulmuştu ya,önemli olan onlar içinde bu müjdeli haberi almak idi,onu da almışlardı.

            Yatsıdan sonra şehir merkezine varmışlardı..orada bulunan bir çok akrabaları da vardı..onlarda kalabilirlerdi..ancak onlar bir an evvel köye gitmeyi tercih ettiler ve yola koyuldular.

            Yarım saat kadar gitmişlerdi ki,yol düz ve orada kaza yapma ihtimali olmamasına rağmen münibüs başka bir arabayla çarpışarak kaza yaptı.Kaza şiddetli ve ölüm getirecek bir kaza değildi.

            Kazada bir kişi ölmüş,diğerleri kazayı hafif sıyrıklarla atlatmışlardı..akrepten kurtulan anne,kazadan kurtulamamıştı çünki ölen tek kişi o idi.

            Ölümden kaçan,ölüme kaçarmış.

            Kader geldiği zaman göz kör olur,görmez.

            Mukadder olan ecel onun ölümünü akreple değil,kaza ile takdir etmişti.Akreb bahane idi.

            Nice taziyeye gidenlerin taziyesine gidilmiştir.

            Ecel mukadder,sebeb bahane…

 

Mehmet   ÖZÇELİK

19-10-2005