Kılınç’tan Kutan’a çirkin teklif

 

 

 

 

 

 

MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın, MGK Genel Sekreterliği görevini yürütürken, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Recai Kutan’a AK Parti’yi çökertmek için işbirliği teklifinde bulunduğu iddia edildi. AK Parti’den milletvekili transfer edilmesi için SP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çaba sarfetmesini isteyen Tuncer Kılınç’a, Kutan’ın “ret” cevabı verdiği öğrenildi. Kutan, Kılınç’ın transfer teklifine, “Sayın general, bu konudaki görüş ve çabalarınızın bir yere varması mümkün görünmüyor” diyerek karşılık verdi.
Haftalık haber dergisi Gerçek Hayat’ın son sayısında yer alan şok teklifle ilgili habere göre; Kutan’la Kılınç arasındaki diyalog Çin Büyükelçiliği’nde başladı. Temmuz ayı sonunda Çin’in Ankara Büyükelçisi Kuangyi Yao’nun görev süresinin dolması vesilesiyle Çin Büyükelçiliği’nde bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona katılan davetliler arasında MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Recai Kutan da vardı. Orgeneral Kılınç, resepsiyonda Kutan’dan randevu talep etti. Kutan da kabul etti.
KILINÇ, YARGI SÜRECİYLE İLGİLİ GÖRÜŞ BEYAN EDİYOR
Kılınç, 2 gün sonra da telefon ederek, “Görüşelim, makamım müsait, gelebilir misiniz?” dedi. Kutan, bu teklif üzerine nezaket ziyareti çerçevesinde SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek’le birlikte MGK Genel Sekreterliği’ne gitti. Yemek esnasında hemen konuya giren Tuncer Kılınç, AK Parti’nin Türkiye’yi çökertme hazırlığındaki uluslararası bir organizasyonun içinde yer aldığını, acemi ve iş bilmez olduğunu öne sürdü.
Bu şartlarda yapılacak işler olduğuna inandığını söyleyen Tuncer Kılınç; “DEHAP yönetimi 3 Kasım seçimleri öncesinde yasal örgütlenmesini tamamlamış gibi gösterdi. Bu yüzden de ‘Resmi belgede sahtecilik’ yaptıkları gerekçesiyle mahkûm edilecekler. Böylece YSK’nın vereceği kararla DYP barajı aşacak ve AK Parti’nin milletvekili sayısı düşecek. Fakat bu kadarı yeterli değil, SP’nin de AK Parti’den 60-70 milletvekilini koparıp kendine çekmesi lazım” dedi. Kılınç, bunun için de Erbakan’ın düğmeye basması gerektiğini, bunu beklediklerini söyledi.
KUTAN’DAN TOKAT GİBİ CEVAP
Kılınç’ı ilgiyle dinleyen Recai Kutan, şu soruyu sordu: “Yargıtay’ın DEHAP davasını onayacağını nereden biliyorsunuz?” Kılınç’ın cevabı ise, “YSK’nın kararları da Anayasa’ya göre kesindir ve değişmez” oldu. Kutan da, “Sayın general, bu konudaki görüş ve çabalarınızın bir yere varması mümkün görünmüyor. Kaldı ki, siz emekli oluyorsunuz” sözleriyle teklifi kesin bir dille reddetti.
Bunun üzerine Kılınç, “Biz emekli olduk, ama MGK ile çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Gerçek Hayat’ın haberine göre; Genel Sekreterlik’te kendilerine ayrılmış bir oda olduğunu da itiraf eden Kılınç, görüşmede Erbakan’la ilgili ilginç itiraflarda bulundu. 28 Şubat’ı kastederek Erbakan’a haksızlık ettiklerini söyleyen Kılınç, Erbakan gibi bir lidere Türkiye’nin ihtiyacı olduğuna dikkat çekti, “Sizlerin de hatalarınız, aşırılıklarınız oldu” dedi. Kutan ise buna karşılık, “Memleketimizin şu anda içinde olduğu durumda Irak’a asker göndermek zorunda bırakılışımızda, 28 Şubat’la başlayan sürecin, yani askerin de payı büyük. Bunu kabul edin” dedi. Bu sözler üzerine anlaşma zemini oluşmadığı için yemek biter bitmez toplantıya da son verildi. Kılınç ve Kutan’ın bu tarihten sonra bir daha bir araya gelmedikleri öğrenildi

 

Vakit-21-9-2003