MARLBORO’NUN TEKERLEKLİ SANDALYESİ

 

         Çanakkale’de,kullanılmış eşya alım satımı yapan İzmirlioğlu ticaretin sahibi Kahraman İzmirlioğlu harıl harıl boş Marlboro paketi topluyor.İzmirlioğlunun gayesi boş marlboro paketlerini biriktirip her bin paket karşısında sakatların kullandığı bir adet tekerlekli sandalye almak.

            İzmirlioğlu marlboronun dünya çapında başlattığı bu”Bin boş marlboro paketine bir tekerlekli sandalye”kampanyasının Çanakkaledeki tek öncüsü ve konu ile ilgili olarak şunları söylüyor:

            “Şu ana kadar tek başıma üç-dört bin adet boş paket topladım.Bunun için utanmadım.Düğün salonlarında,kahvelerde,lokantalarda,hatta çöp kutularında boş marlboro paketi aradığım için beni yadırgayanlar oldu.Ancak gayemi hiç kimse bilmiyordu.

            “İzmirlioğlu sonunda muradına erdi ve boş bin  paket marlboro karşılığında aldığı tekerlekli sandalyeyi Çanakkale Devlet Hastanesinde bacakları kesilen Mümtaz Beye hediye etti.

            Mümtaz bey tekerlekli sandalyenin kendisine teslim edildiği törende bir konuşma yaparak her iki bacağının da neden kesildiğini anlattı.

            Meğer Mümtaz bey müthiş sigara tiryakisiymiş ve tıkanan damarları yüzünden bacaklarını kaybetmiş!

            Doğru…Hikayenin ikinci kısmını biz uydurduk…

            Ama ne güzel uydurduk…”(R.Ş.Apuhan)