BENİM   MASKOTUM

Benim Maskotum (Hedy J. Dalin)

89 yaşındaki yaşlı adamın hemşireleri ona sürpriz bir parti düzenlemişlerdi. Bu aktif ve uyanık emekli doktorun iki yıl önce bacağı kesilmişti. Zamanın çoğunu tekerlekli sandalye de geçirip, bir bacakla yaşamaya alışmak gerçek bir hayat mücadelesini gerektiriyordu.

Aydınlık ve iyi dekore edilmiş odayı aile bireyleri,arkadaşları ve gönüllüler doldurmuştu. Yaşlı adam gruba şöyle bir baktı ve hemşirelerden birinin çocuğu olan altı yaşındaki küçük kıza yanına gelmesi için işaret etti. Küçük kıza sarıldı ve onu herkese ‘Bu kız benim maskotum’ diyerek tanıttı. Gruptaki insanlara onunla ilk tanıştıkları günü hala unutamadığını anlattı. Küçük kız odaya girmiş,bir yaşlı adama,bir tekerlekli sandalye de bir parçası sıyrılmış pantolona bakmış ve ‘Protezin nerede?’ diye sormuş. Küçücük bir kızın bu kelimeyi bilmesi onu çok şaşırtmış. Küçük kız ona kendi protezini göstermiş ve hikayesini anlatmış. Üç yaşındayken,bir adam zorla evlerine girmiş,17 yaşındaki erkek kardeşini öldürmüş ve maket bacağıyla küçük kızın bacağını kesmiş.

Küçük kız yaşlı adama şikayet etmemesini,iki ayakla geçirdiği 88 yıl için Allah'a şükretmesini söylemiş. Şimdi aralarında oldukça özel bir bağ oluşmuş. Küçük kız yaşlı bir adama yardım edebildiği için kendisiyle gurur duyuyor. Yaşlı adamsa, protezin önündeki bütün engelleri kaldırmasıyla enerjik ve neşeli adımlar atabilen küçük kız sayesinde hayata gülümseyebiliyor.