HER MAHALLEYE BİR KÜTÜPHANE

 

            Mahalleler çocukların ve gençlerin ikinci bazende birinci evleri durumundadır.Öğrencilerin ödevlerini yapacakları,gidip gazete okuyacakları sağlıklı ve nezih yerlere ihtiyaç vardır.Bu yerleri bulamayan çocuklar bu ihtiyaçlarını değişik yöntemlerle,internet kafelerle gidermeye çalışmaktadırlar.

            -Al götür oku getir-tarzında bir kampanya ile öğrencilerin bu arzuları ve menfiliğe karşı müsbet bir alternatif oluşturulmuş olur.

            Bir kaç arkadaşla birlikte Malatya da bu manada önceden küçük bir yer daha sonra ise burayı belediyenin de destek olmasıyla dört katlı bir şekilde yaparak,öğrencilerden alınan cüz-i aidat ve dostlardan,kitap evlerinden alınan hediyelik kitaplarla yıllardır mükemmel bir şekilde devam etmektedir.

            İnsanların uğrayacakları,vakitlerini geçirecekleri nezih yerlere fazlasıyla ihtiyaç vardır.Menfi yerlerin çokluğu çocukları girdab gibi içine çekmektedir.

            Kütüphaneler bunlara birer alternatif yerlerdir.Buralar bir bilgisayar ve internet ile takviye edilerek daha cazib hale getirilmiş olur.

Mehmet   ÖZÇELİK