HAFIZLARA DİYANETTEN MAAŞ YA DA İŞ

            Hafızlar kainatı akıllarında taşımaktadırlar.Bu bir büyük fedakarlıktır.Memleketimizde hafızlığı bitirdikten sonra el arabacılığı yapan hafızlara rastlamaktayız.ne emeklerle bunlar Kur'an-ı kerimi ezberlediler,bitirdikten sonra da onlara;size iş yok deyib onları sokağa saldık.

            Müftülükler ve özellikle diyanet bunlara sahib çıkmak mecburiyetindedir.Aksi takdirde hem dünyada hemde ahirette tüm zilletlikler onların üzerinedir.

            Bu büyük bir vebaldir.Bu insanlara diyanet-devlet-zengin olan insanlar sahib çıkmalıdırlar.

            Bunlar camilerde sürekli Kur'an okuyan okuyan kimseler olarak istihdam edilip,cüz-i de olsa bir ücretle ödüllendirilebilirler.Kur'an-ı hıfzetmenin öneminden bahseden diyanet teşkilatının,daha sonra havadan gerekçelerle;ne yapalım kadro verilmedi,kadro yok,imtihanı kazanamadın,diyerek sokağa salmak hiç bir sorumluluktan kurtarmaz.

            Orada oturuyorsanız buna da bir çözüm bulmak mecburiyetindesiniz.En azından fabrika fabrika dolaşıb,hem hafızlıklarını devam ettirecek hem de geçimlerini sağlayacak bir yer bulunabilir.

            Devlet devlet dairelerine mecburi olarak malul kimselerin alınmasını şart koşmaktadır.Bunlar içinde böyle bir şart gerçekleştirilebilir.

Mehmet  ÖZÇELİK