RENKLERLE TERAPİ
 
Renk Terapisi metabolizmada denge sağlamak için renklerin enerjilerinden faydalanma prensibine dayanıyor. Her rengin kendine özgü bazı tedavi edici özellikleri vardır. Renkler uyarıcı oldukları kadar bıkkınlık yaratıcı, yıkıcı itici de olabilirler.
 
Ruhsal dalgalanmalar çakralarda enerji dengesizliği oluştururlar. Bu durumda belirli bir rengin fazlalığı veya azlığı söz konusudur. Dengesiz çalışan çakralar hastalıklara sebep olur. Renkler kullanılarak vücudun bozulan dengesi tekrar sağlanabilir. Renklerin çevrelerine yaydıkları titreşimler, vücudun elektromanyetik ışınımıyla doğrudan bir etkileşim içindedirler. Bu titreşimler çakralar tarafından emildikten sonra, omurgalara iletilirler. Omurgalara ulaşan titreşimler, sinirler yardımıyla gerekli organlara ve dengesi bozulan sistemlere taşınarak fiziksel rahatsızlıklara yol açabilecek olan duygusal ve zihinsel şikayetler en aza indirilir. Renk terapistleri renkleri bazen tek başına bazen de tamamlayıcı renkleri ile birlikte kullanır.
 
RENKLER VE ETKİLERİ
 
KIRMIZI
Canlandırıcı bir renk olan kırmızı, vücudun alt kısımlarındaki çakraları harekete geçirir, barındırdığı yoğun enerji sayesinde, fiziksel kapasiteyi uyandırıp etkin bir biçimde faaliyete sokar. Kırmızı, üşütmelerde, dolaşım bozukluklarında ve tükrük bezi rahatsızlıklarında tedavi amacıyla kullanılabilir. Dikkatli kullanılmadığında intikam, kin, aşk ve seks duygularını da harekete geçirebilir. Aşırı bir dozda uygulanması halinde, duygusal düzensizliklere ve depresyonlara sebep olabilir. Yüksek tansiyon, bu rengin yoğun olarak bulunduğunun bir göstergesidir.
TURUNCU
İkinci çakra merkezini etkileyen turuncu, neşenin ve bilgeliğin rengidir. Turuncu yardımıyla sosyalleşme duyguları faaliyete geçer. Adaleler üzerinde çok etkilidir. Aşırı kullanımı, sinir sistemini olumsuz yönde etkilediğinden yeşil ve mavinin tonlarıyla birlikte kullanılması faydalıdır. Dalak, pankreas, mide, bağarsak ve böbrek rahatsızlıkları, depresyon ve duygusal dengesizlik hallerinde turuncuya başvurulabilir. Sindirim sistemi rahatsızlıkların giderilmesinde de faydalıdır.
YEŞİL
Sakinleştirici özelliklere sahip olan yeşil renk,enerjiyi dengeler, şefkat duygularını arttırır. Sinir sistemini dengeleyici ve ateş düşürücü etkileri vardır. En etkili olduğu bölge, kalp çakrasıdır. Kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon baş ağrısı ve bitkinlik hallerinde tedavi amaçlı olarak kullanılır. Her türlü büyümeyi ve ilerlemeyi hızlandırdığı için, kanser ve tümör gibi hastalıklarda kullanılması tehlikelidir.
SARI
Güneş sinir ağı çakrası üzerinde çok etkilidir. Zihinsel faaliyetleri harekete geçirir, iyimserlik ve kendine güven duygularını arttırır. Sindirim, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
MAVİ
Mavi, antiseptik görevi yapar. Solunum sisteminin düzene sokulması, yüksek tansiyonun düşürülmesi için de mavi renk kullanılır. Astım, suçiçeği, sarılık romatizma, çeşitli çocuk hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Mavinin enerjisi sanatsal duyguların ve ilham kaynaklarının geliştirilmesinde de faydalıdır.
LACİVERT
Lacivert ruhsal ve fiziksel rahatsızlıkların giderlimeside önemli bir etkisi vardır. En önemli etki alanı kaş çakrasıdır. Bu çakrayla bağlantılı fonksiyonların dengelenmesinin yanında bağışıklılık sisteminin güçlenmesini de sağlar. İyi bir kan temizleyicisidir. Yüz ile ilgili tüm rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Eviniz yada kıyafetleriniz fazlaca lacivert ağırlıklysa depresyona sebep olabilir.
MOR
İskelet yapısını etkileyen mor, vücudu toksinlerden arındırıcı antiseptik özelliklere sahiptir. Mor rengin enerjisi çeşitli kanser türlerinin tedavisinde kulanılabilir, eklem iltihabı hastalıklarının tedavisinde mor renkli ışık etkili olabilir. Ayrıca mor, rüya aktivitlerini de geliştirir.