SEÇİLİYORUZ

 

            Allah rahmet ve merhamet sahibidir.Adaletli ve hikmetlidir.

            Bir insanın ana rahminde insan olarak vücuda gelene kadar milyarlarca spermden biri olarak seçilmektedir.

            Her seferinde milyarlarca meninin yarışı sonucu,sonuçta biri finale ulaşır,ipi göğüsler ve insanlığa aday olarak seçilmiş olur.Diğer spermlerin atılması ve hepsinin olabilirken ve bu ihtimal başka bir ortamda değerlendirilmesi halinde insan vücuda gelebilecekken,hepsi yaratılmamaktadır.

            Kabiliyete göre en sağlıklı olanı içlerinden seçilmektedir.

            O meni dahi sperm haline gelene kadar bir çok aşamalardan geçerek o halde geldi.Adeta Allah onu kâinattan süzdü.Aşama aşama hepsi geldiler ancak birisi insanlığa aday olarak seçilip kabul edildi.

            Bazen bu kabiliyet yani ipi göğüsleyen meniler ikiz,üçüz ve dokuza kadar ulaşmakta ve Allah o kabiliyetleri neticesiz bırakmamaktadır.Onları da içlerinden kabiliyetlerine ve o seviyeye ulaşmalarına binaen değerlendirmeye almaktadır.

            Bir faraziye olarak da olsa diyebiliriz ki;eğer o spermlerin hepside aynı derecede ve kabiliyette olsalardı,Allah onları heder etmezdi.

            Nitekim her yediğimiz yiyecekler vücudumuzda yer almamakta,bir çok kısmı kazurat olarak atılmaktadır.

            Kâinatta değerli olanlar ayrıştırılmakta ve bu müsabaka neticesinde kabiliyetli olanlar tesbit edilmektedir.

            Milyarlarca spermlerden bir tane seçildiği gibi,yedi milyara yakın insandan da elbette bir seçme olacaktır.Yüzdelik itibarıyla bunlardan yüzde yirmisi sağlam çıksa yine de büyük bir başarı ve seviyedir.

            O atılanlar spermken de atılabilirdi ancak orayı aşan bu insanlara bir hak daha verilmiş,daha doğrusu bir hakkı kazanmaya hak kazanmış oldular.O haklarının alınması onlar için bir haksızlık olurdu.

            Tıpkı dünyada bulunan spor kulüblerinin bir yandan başarı ve elenme neticesinde en son finale kadar çıkmaları gibi ki,en sonda bir tane bir,bir tane iki ve bir tanede üçüncü seçilecektir.Hepsinin son finale gelmesi elbette düşünülemez.

            Dünyada bir imtihan,bir müsabaka meydanı olup,herkes bu yarışta yerini almaktadır.

            Allah kimseye zulmetmemekte,haksızlıkta bulunmamaktadır.Ortada bir zulüm varsa o da insanın kendisine aittir.

            Yüzlerce kişinin katıldığı on km-lik bir yarışta dökülenler,ölenler ve hedefe varamayıp veya geç varanlar çok oluyor.Ancak birincide çıkıyor,geçte olsa varanlar bulunuyor.

            Bizlerde uzun bir müsabakanın aşamaları içerisindeyiz.Kendimizin hangi noktada olduğumuz kanaatına varabiliriz.

            Bir fabrikaya giren tonlarca malzemeden ancak kilolar hatta bazen gramlarla neticeler alınmaktadır.Tıpkı tonlarca madenden birkaç gram altın veya elmas alındığı gibi.

            O halde bizler yarışta neredeyiz ve hangi durumdayız?

            Madenlerin hangi kısmındanız?

MEHMET  ÖZÇELİK

22-08-2006