SULTAN BİNER:

1)Beyim Doğan Biner 1971 yılında risale-i Nurları okumaktan dolayı hapse düşmüştü.Nisan ve Mayıs ayları içerisinde Kayseri cezaevinde bir aylık bir hapis yatmıştı.Bu hapis özellikle Kayseri cezaevinde bulunanların istifadesi ve özellikle de Bünyan canavarı denilen bir çok kişiyi gözünü kırpmadan öldüren kişinin hidayetine ve namaz kılmasına vesile olmuştu.Hiç kimse ile konuşmayan Bünyan canavarını konuşturmuş ve ona verdiği risale-i nurları okumasıyla hem namaza başlamış,hem artık koğuşta risale-i nurlar okunmuş,sözü geçen ve herkes kendisinden korkan bir kişi olması sebebiyle sohbete tüm koğuş iştirak etmişti.

            Beyim o bir aylık süre içerisinde köy hizmetlerinde çalışmakta olduğu için arkadaşlarının bir ay yıllık iznini almaları sebebiyle görevine de bir halel gelmemişti.

            Beyim hapishaneden çıkmıştı.Fakat yine de derslere devam ediyor ben de ise bir tedirginlik ve korku sürüyordu.Ya yine yakalanır da içeriye atarlarsa?

            Bu korku sürerken bir gün rüyada Üstad hazretlerini gördüm.Kendileri yeşil bir bahçede durmuş,tarihçe-i hayatta bulunan Eyüb sultanda çekilen resimleri gibi dimdik ayakta duruyorlardı.

            Ben kendilerine doğru bakarken kendileri de bana doğru dönüp üç kere;”Korkma kızım..korkma kızım..korkma kızım.”dediler.

            Uyandığımda ve de ondan sonra o korku bir daha olmadı ve korkmadım.Korku gitmişti.

 

2)Beyim Doğan Biner’de bir çok defa rasulullahı ve üstad hazretlerini görmüş ve bazen de anlatırlardı.

            Beyim anlatmıştı;Kırşehirde küçük bir yerde bir dersane tutmuşlardı.Dersane küçüktü.1971 yılları idi.Kendisi ve kendisi gibi iki üç kişiden fazla da kimse yoktu.

            Hatta bu durumu öğrenen annem bana,bir Sıddık bir Bekir derse gelen bu üç kişi,dört kişi olmuyormusunuz?

            Bir gün rüyada üstadı gördüm.Üstad vefat etmiş.Bizlerde birkaç kişi onun kabrini ziyarete gidiyoruz.Baktık ki üstadın kabri dar,üstad kabre sığmıyor.Özellikle başı dışarıda kalmış,başı yerleşmiyor.

            Elime aldığım bir keski ile baş tarafına sürtüp genişletmeye çalışıyorum.Bu vaziyette iken uyanmıştım.

            Sonradan bu rüyayı dersanemizin küçüklüğüne yormuştum.Çok geçmeden dersanemizi daha geniş bir yer tutarak oraya taşıdık.Ondan sonra Kırşehir'de hizmetler büyük çapta inkişaf etti.