İsa (a.s.) bir yerde oturuyor, bir ihtiyar da elindeki kazma ile toprağı kazıyordu. Hazret-i İsa (a.s.) "Allah'ım, şu adamın içinden uzun emeli çıkar!" diye dua etti. İhtiyar, kazmayı bıraktı ve toprağın üzerine uzandı. Bir süre geçtikten sonra Hazret-i İsa (a.s.) "Allah'ım, adama uzun emeli geri ver!" diye dua etti. ihtiyar tekrar kalktı ve çapalamaya devam etti.

İsa (a.s.) ihtiyarın yanına gelerek işi bırakıp tekrar.başlamasının sebebini sordu. İhtiyar şöyle cevap verdi:

"Çalışıyorken bir ara içimden bir sesin bana "Ne zamana kadar çalışacaksın, sen artık yaşlı bir adamsın!" diye seslendiğini duydum. . Kazmayı yere bıraktım ve uzandım. Sonra yine içimden bir sesin bana "Vallahi, ömrünün geriye kalan kısmında da sana yiyecek ve içecek gerekir!" diye seslendiğini işittim.

Kalkıp çalışmaya devam ettim."

Yine rivayet edildiğine göre isa (a.s.) bir gün dışarı çıkar. Dışarıda İblis ile karşılaşır, bir elinde bal vardır diğerinde ise kül. Ona sorar:

"Ey Allah'ın düşmanı! Bu bal ve kül ile ne yapıyorsun?"

"Balı gıybet yapanların ağızlarına sürüyorum ki dilleri takılmadan çok etkili konuşabilsinler. Külü de yetimlerin yüzlerine serpiyorum ki insanlar onlardan nefret etsinler ve merhamet etmesinler!"

Mukaşefet-ül Kulüp, İ.Gazali